1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim özel programında koalisyona yeşil ışık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim özel programında koalisyona yeşil ışık

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim özel programında koalisyona yeşil ışık

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sonrasında koalisyona yeşil ışık yaktı. Erdoğan, ''300'ün altına kalırsa o zaman bir koalisyon arayışına gidilebilir.'' dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mehmet'in Gezegeni Seçim Özel" programında Gezegen Mehmet'in sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şu ifadeleri kullandı:

''Cumhurbaşkanının partisinden kopması diye bir şey yok. Yeni dönemde partili cumhurbaşkanlığı süreci var. Tarafsızlığa gelinec o başka bir şey. Bir diğer konu parlamento içinden istediğiniz kişiyi kabinenize alırsınız ama üyeliği düşer. Dışarıdan da alabilirsiniz. Yemin etmek artık ben partili değilim demek değil. Tarafsız davranacağına yemin etmektir. 16 Nisan'la birlikte bunlar kalktı. Burada en önemli olan parlamentodan alacağı kişi artık parlamento üyesi olmayacak. Mesela şu anda yeni bir şey duydum. Şu anda başkanlık yarışında olanları yardımcısı olarak atayacağını söylüyor.''

''BİZDE BEN YOK BİZ VAR''

''Bizde ben yok biz var. Ben diyemeyiz. Zaman zaman bana ters düşenler olabilir. Ters düşenin kanaatini de paylaşmak zorunda değilim. Nihai kararı verecek olan tabii liderdir. Zaman zaman bazı kurumlarımızda yaşıyoruz bunu. Faturayı ödeyen sonunda siyasetçi oluyor.''

''PARLAMANTER SİSTEM DEFTERİNİ MİLLET KAPATTI''

Millet o defteri kapattı 16 Nisan'da. Kalkıp anayasal olarak anayasayı değiştime gücünü parlamentoda yakalayabilirlerse buyursun değiştirsinler. Ya da millete gidecek gücü bulurlarsa gitsinler. Pazar günü neticeyi göreceğiz milletimiz bakalım nasıl bir takdirde bulunacak.

YENİ DÖNEMDE PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI SÜRECİ VAR

İttifakların içerisinde de koalisyonlar oluşmaz diye birşey yok. Mesela Cumhur İttifakı'nda böyle bir şey oluşur mu göreceğiz. 300'ün altına kalırsa o zaman bir koalisyon arayışına gidilebilir o da ayrı konu. Cumhurbaşkanının partisinden kopması diye bir şey yok. Yeni dönemde partili cumhurbaşkanlığı süreci var. Tarafsızlığa gelinec o başka bir şey. Bir diğer konu parlamento içinden istediğiniz kişiyi kabinenize alırsınız ama üyeliği düşer. Dışarıdan da alabilirsiniz. Yemin etmek artık ben partili değilim demek değil. Tarafsız davranacağına yemin etmektir. 16 Nisan'la birlikte bunlar kalktı. Burada en önemli olan parlamentodan alacağı kişi artık parlamento üyesi olmayacak. Mesela şu anda yeni bir şey duydum. Şu anda başkanlık yarışında olanları yardımcısı olarak atayacağını söylüyor. Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi'nin İYİ Parti'nin HDP'nin böyle bir derdi yok ki. Onlar zaten müşterek çalışıyorlar onlarla. Kılıçdaroğlu, darbe gecesi Atatürk Havalimanı'na geliyor. Ben gece geliyorum oraya sayın Kemal Kılıçdaroğlu tankların arasında aracına biniyor ve gidiyor Bakırköy belediyesine. Çayını içerek darbeyi izliyor.

15 TEMMUZ GECESİ
O gece ilk kaçan oldu. Belgeleri var ona rağmen hala yalan diyor. Buna artık bu ülkenin milyonları şahit.

(FETÖ şu anda hala Türkiye'de bir etkinliği var. Bu seçimde nereyi destekliyor sizce?) Bunu söylemek politik olarak yanlış olur. Bunların tabanı ibadet ortası ticaret tavanı da ihanettir. Ben FETÖ mağduru diye bir şeyi tanımlama yetkisine sahip değilim. Bu yetki polisindir yargınındır. Şu anda yargı bir kısmını tutuklamıştır bir kısmını mahkum etmiştir. Mahkum edilenleri de Kılıçdaroğlu'nun bırakma yetkisi var mı?

FETÖ TUTUKLULARI

Kesinleşmiş mahkumiyet neyi yapıyorsun. Bu yargıdan da anlamıyor. Tutuklu olanlar içerisinden mağduriyet süreci başka mahkumiyetten başka bir şey. İşten el çektirilmiş o yönden bir mağduriyet söz konusu olabilir. Yargı kararını veriyor ve KHK'larla biz görevlerine geri iade ettik zaten.

SİYASİ YASAKLA ALAKASI YOK

Ben bir defa siyasi yasaklıydım. Ziya Gökalp'e ait şiiri okuduğum içine içeri atıldım. Ama bu makamlara gelişin önünü açtı. Bu söyledikleri şeylerin siyasi yasakla alakası yok. FETO siyasi yasaklı değil niye gelmiyor? Amerika niye bırakmıyor? Bu 15 Temmuz'un nerelere uzandığının kanıtıdır. Yargı bunları yargılıyor Bay Muharrem'de gazete küpürü diyor. Kendi avukatları baktılar bizi haklı çıkarıyor raporları. Ama bunu söyleyemiyor. Adalet Bakanlığı'nın yaptığı çalışmayı sen nasıl hafife alırsın.

BU ADAM DERSHANE İŞLETEMEMİŞ

Muharrem İnce devlet yönetimi nedir bilmiyor. Bu adam dershane işletememiş. Personelinin sigorta ücretlerini ödemediği için hepsi ayrılmışlar. Uluslararası bir hukuk var. Sana şimdiden bir müjde mi verdiler? Demek ki ben buradan bunu söyler de artı bir yolu nasıl kapabilirim.

KANDİL OPERASYONLARI

Biz yeni bombalamaya başlamadık. Bunlara kalsa bunlar Afrin'e Cerablus'a girmemizi de istemiyordu. Biz bunları dinlemedik. Bunları seçimle ilişkili olarak mı yaptık? Olması gerekiyordu onun için yaptık.

BUNLAR KANDAN BESLENİYOR

HDP, PKK'nın siyasi görüntüsüdür. PYD var YPG var onlar yan kuruluşlarıdır. HDP siyasi ayağıdır. Bu şansını da büyük ölçüde kaybetti. Hepsi yurtdışına kaçmaya başladılar. Bizim dokunulmazlığımızı kaldırsınlar ne gerekiyorsa yapsınlar dediler sonra kaçmaya başladılar. 7 Haziran seçiminden sonra Demirtaş Diyarbakır'dakileri sokağa çağırdı. 53 Kürt kardeşimiz orada öldürüldü. Yasin Börü diye kardeşimiz orada öldürüldü. Bunun sorumlusu Demirtaş. Bay Kemal YSK ona müsaade etti diyor. YSK'nın her verdiği kararın doğru olduğunu iddia edebilir miyiz? Bir de vicdan var. 53 kardeşimizi görmezden gelebilir miyiz? Mahkum olmuş olsaydı aday olamayacaktı. Tutuklu olduğu için aday olabildi. Hukuki boşluktan istifade ele faydalanmak istedi. Benzer olay Suruç'ta yaşandı. Suruç'un faili de odur. Milletvekilimiz esnafı dolaşıyor. Orada bizi sen PKK'lı olduğumuzu HDP'li olduğumuzu bilmiyor musun diyor. O da çıkıyor. Sonrasında kapıda bunlara vurmaya başlıyorlar ve milletvekilimizin ağabeyini orada öldürüyorlar. Elinde zaten PKK'nın paçavrası o öldürenin elinde. Geldiğimizden beri inkar politikalarını, bütün asimilasyonları kaldırdık. TRT'ye kanal kurdurttuk. Kürtçe propaganda yapılabilir hale geldi. Bu işin önünü açan biziz. Buna rağmen hala bizim hak ve özgürlüklerimiz verilmedi. Bunlar kandan besleniyor.

UBER TARTIŞMASI

O organizasyonun başındaki, benden randevu istedi, vermedim.

BEDELLİ ASKERLİK

Bedelli askerlik konusunu ben bir Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetiyle düşünerek konuşmam. Terörle mücadele ederken milletim bana yine devam derse benim görüşmem gereken yer bu konuyu genelkurmay başkanlığı, milli savunma bakanlığı ve danışmanlarımdır. Birikim var bunu biliyoruz. Eritme noktasında özellikle terör mücadelesi devam ederken ne kadar yapılabilir onlarla konuşuruz. 16 yıllık bir tecrübenin sahibiyim biz söylediğimiz zaman doğru söyleyeceğiz. Biz daha önce bedelli askerlik çıkardık. Yine otururuz değerlendirmelerimizi yaparız bakarız. Milletim sizinle devam derse, ben bu konuyu Genelkurmay Başkanımızla, yardımcılarımızla konuşuruz. Çünkü beklenti var biliyoruz. Ama terörle mücadele devam ederken, bunun nasıl olacağını yetkilerle görüşeceğiz.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Kılıçdaroğlu diyor ki 'Ben yüzbinlerce öğretmeni alacağım.' Ya nereye alıyorsun? Bunlar dürüst değil, samimi değil, yalan söylüyorlar. Bakın biz geldiğimizden beri 580 bin öğretmen aldık. Bizden önce böyle bir şey yok ama bakın biz ihtiyaca göre alıyoruz. Yeri geliyor 40 bin öğretmen aldık, yeri geldi 30 bin aldık. Şimdi bu yıl da 10 bin almıştık, 20 bin daha alacağız.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.