1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Dadaş Kızı Ebru Özkan’a Destek
Dadaş Kızı Ebru Özkan’a Destek

Dadaş Kızı Ebru Özkan’a Destek

Turistik amaçlı gittiği 3 günlük Kudüs ziyareti dönüşü İsrail’in Tel Aviv kentinde bulunan Ben Gurion Havalimanı’nda gözaltına alınan Erzurumlu Ebru Özkan, tutuklandı.

A+A-

Erzurum Güncel- İsrail askeri savcılığı, mahkemenin Türk vatandaşı Ebru Özkan ile ilgili verdiği şartlı tahliye kararına itiraz etti. Ebru Özkan için mahkeme bugün şartlı tahliye kararı vermişti.

Kudüs'e yaptığı ziyaretin ardından 11 Haziran'da Türkiye'ye dönmek için geldiği Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda gözaltına alınan Ebru Özkan ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İsrail askeri savcılığı, mahkemenin Türk vatandaşı Ebru Özkan ile ilgili verdiği şartlı tahliye kararına itiraz etti.  

Özkan'ın savunma heyetinden Avukat Ömer Hamayse AA muhabirine yaptığı açıklamada, askeri savcılığın İsrail’in kuzeyindeki Salim Askeri Mahkemesinin dün verdiği şartlı tahliye kararına itiraz ettiğini belirtti. 

Hamayse, savcılığın itirazı üzerine yarın 15.00’te işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan Ofer Askeri Mahkemesinde görülecek olan duruşmada, askeri mahkemenin savcılığın itirazını reddedebileceğini söyledi. 

Hamayse dün AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün ülkenin kuzeyindeki Salim Askeri Mahkemesinde görülen duruşmada İsrailli askeri yargıcın, müvekkili için tutuksuz yargılanmak üzere şartlı tahliye kararı verdiğini ifade etmişti.

Askeri savcılığın itiraz etmemesi durumunda kararın yürürlüğe gireceğini vurgulayan Hamayse, müvekkilinin 15 bin yeni İsrail şekeli (yaklaşık 20 bin Türk lirası) kefalet, pasaportuna el konulması ve İsrail'deki ikamet mahalline en yakın polis noktasına haftada iki defa giderek imza atması şartlarıyla tutuksuz yargılanacağını bildirmişti.

Salim Askeri Mahkemesinde pazar günü görülen duruşmada, İsrail savcılığı tarafından hazırlanan iddianame mahkemeye sunulmuş, iddianamede Özkan'a, "Hamas'a yardım ve çeşitli hizmetlerde bulunmak, ülkenin düzenini bozmak ve 'düşman bir tarafın' gönderdiği parayı ülkeye sokmak" şeklinde 4 ayrı suçlama yöneltilmişti.

EBRU ÖZKAN KİMDİR?

Erzurum Pasinler doğumlu 27 yaşındaki Ebru Özkan, sosyoloji bölümünde lisansını tamamladı. Özel bir şirkette sekreter olarak çalışan Ebru Özkan, Kudüs’ü daha önce de ziyaret etmişti. Kızının hayatından endişe eden Ebru Özkan'ın babası, diğer kızı Elif Özkan'ın Twitter hesabından bir video yayınlayarak yetkililerden yardım istemişti. Kızının daha önce de Kudüs'e iki kez gittiğini aktaran Özkan, "Kızım, Kudüs'ü çok seviyor. Hani nasıl aşık olan bir insan duramaz ya yerinde, o da öyle. Oranın halkını da seviyor, oradaki çocukları da seviyor. Oranın halkını da yalnız bırakmak istemiyor" diye konuşmuştu.

Ebru Özkan’a destek mesajları

Bu arada Ebru Özkan’ın serbest bırakılması için Türkiye’nin dört bir yanından mesajlar yağıyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ebru Özkan’ı Nene Hatun’a benzetti. Sekmen, twitter mesajında; “Zalim İsrail’in elinde tutsak olan Ebru Özkan kızımız tıpkı Nene Hatun gibi cesur, vakarlı ve feraset sahibi bir Dadaş Kızı… Kudüs ziyareti dönüşü İsrail’de hukuksuzca gözaltına alınan evladımıza Rabbim güç kuvvet versin. Dualarımız seninle Dadaş Mücahit EbruÖzkan” ifadesini paylaştı.

Şair-yazar Serdar Tuncer ise, “Yüzündeki tebessüm ve vakur duruş Müslüman tavrının tablosu gibi. Ama elindeki kelepçe ve ayağındaki pranga Ümmet-i Muhammed’in aczinin  tablosu. Ah benim kardeşim…! Ebru Özkan” diye yazdı.

Tarihçi Mustafa Armağan, “İsrail ülkesine turist olarak girmiş bir Türk vatandaşını ayağına zincir takarak mahkemeye çıkaramaz. Bu türk Milletine hakarettir.” Mesajını paylaşırken, Ali Yalçın

Ebru Özkan derhal serbest bırakılmalı, Siyonist Rejim Hesap vermelidir.

Bütün duyarlı kesimleri insan hakları hareketlerini, uluslararası insan hakları mekanizmalarını bu zulme karşı daha güçlü tepki vermeye çağırıyoruz.” Dedi.

Abdurrahman Dilipak, mesajında “Ebru Özkan konusunda kadın hakları savunucuları niye sessiz?” diye sorarken Ebru Özkan’ın kardeşi  Elif Özkan ise, “Kudüs ziyareti dönüşü İsrail tarafından gözaltına alınan ablam 28 gündür tutuklu. Sesini duyamadığımız ablamı ilk Reuters muhabirinin karesiyle ailece ayaklarından prangalı gördük. Ablamı İsrail’in elinden kurtaralım” yazısını paylaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.