1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Değerli konuta ve çok kazanana çok vergi
Değerli konuta ve çok kazanana çok vergi

Değerli konuta ve çok kazanana çok vergi

AK Parti “çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi” alınmasını hedefleyen kanun teklifini TBMM’ye sundu. Birçok yenilik içeren teklif, önümüzdeki hafta görüşülecek. Gelir Vergisi üst dilimi yüzde 35’ten yüzde 40’a çıkarılacak. ‘

A+A-

Erzurum Güncel- AK Parti “çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi” alınmasını hedefleyen kanun teklifini TBMM’ye sundu. Birçok yenilik içeren teklif, önümüzdeki hafta görüşülecek. Gelir Vergisi üst dilimi yüzde 35’ten yüzde 40’a çıkarılacak. ‘Değerli Konut’ ve ‘Dijital Hizmet’ vergisi getirilecek. Futbolculardan alınan vergi de yüzde 15’ten 20’ye çıkacak

HAKEME İSTİSNA YOK
¥ Gelir Vergisi üst dilimini yüzde 35’ten yüzde 40’a çıkarılacak. 500 bin lira ve yukarısında kazanç elde edenler, yüzde 40 oranında Gelir Vergisi verecek.
¥ Spor dallarında en üst liglerde faaliyette bulunan sporculara yapılan tevkifat oranı, yüzde 15’ten yüzde 20’ye çıkarılacak. Spor hakemlerinin elde ettiği kazançlar, artık Gelir Vergisi’nden istisna olmayacak.

undefined

PAHALI KONUTA BİNDE 3
¥ “Değerli Konut Vergisi” isminde yeni bir vergi ihdas edilecek. Konutunun değeri 5 milyon ile 7,5 milyon lira arasında olanlar, yıllık binde 3 oranında; 7,5 milyon ile 10 milyon lira arasında olanlar binde 6 oranında; 10 milyon lira üzerinde olanlar yıllık yüzde 1 oranında Değerli Konut Vergisi verecek.

KİRALIK ARACA SINIR GETİRİLİYOR
¥ Özel sektörde şirketlerin, kiraladıkları otomobillerde giderleştirebilecekleri üst limit 5 bin 500 lira olacak. Bunun üstünde araç kiralanmasi hâlinde, bu miktar gider olarak gösterilemeyecek.
¥ Eser sahiplerine tanınan, serbest meslek kazançlarında istisna tutarı 500 bin lirayla sınırlı tutulacak. Bu kişilerin tamamına, beyanname verme imkânı getirilecek.

‘DİJİTAL’DE YENİ VERGİ YOLDA
¥ ‘Dijital Hizmet Vergisi’ ismi altında yeni bir vergi geliyor. Bu vergi; her türlü reklam gelirleri, içerik satışları ile mal ve hizmet satışına aracılık yapan web sitelerinde, sunulan aracılık hizmetlerinden elde edilen hasılat üzerinden hesaplanacak ve yüzde 7,5 olacak. Türkiye’de bu alanda 20 milyon liradan fazla hasılat elde ediliyor.

DÖVİZ MEVDUATI OLANLAR...
¥ Döviz hesaplarından elde edilecek faiz gelirlerine uygulanan stopaj oranı da artırılacak.
¥ Konaklama Vergisi de ihdas edilecek. Hasılat üzerinden yüzde 2 olacak, konaklayan kişilerden alınacak. 2020 için yüzde 1 uygulanacak. Belli başlı yerler istisna olacak.
¥ Kambiyo muameleleri vergi oranı, binde 1’den binde 2’ye çıkarılacak.

TAPUDA GERÇEK BEDEL
Hizmet erbabına, bir günlük ulaşım bedeli 10 lirayı aşmayacak şekilde, kart ve bilet temini suretiyle sağlanan menfaatler gelir vergisinden istisna tutuldu. Ayrıca gerçek bedel üzerinden tapu harcının ödenmesi sağlanacak.

Türkiye Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.