1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Diyanet İşleri Başkanı hakkında suç duyurusu!
Diyanet İşleri Başkanı hakkında suç duyurusu!

Diyanet İşleri Başkanı hakkında suç duyurusu!

Kurtuluş Savaşı’yla ilgili "Keşke Yunanlar galip gelseydi" yorumu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hakarete varan ifadeleriyle bilinen

A+A-

Erzurum Güncel- Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında, “görevi kötüye kullanma” ve “suçu ve suçluyu övme” gerekçeleriyle suç duyurusunda bulunuldu.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyesi avukatlar, Erbaş hakkında soruşturma ve kamu davası açılması talebiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

"Bu ziyaretlerle Ortaçağcı gericiler tarafından halkımıza mesajlar verilmektedir"
HKP’li avukatların yaptığı açıklama şöyle:

“Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 9 Kasım günü; Mustafa Kemal ve Antiemperyalist Ulusal Kurtuluş Savaşımız’a düşmanlığı ile ün yapan Fesli Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etmiş bu ziyaret 10 Kasım günü basına servis edilmişti.

Bu ziyaret basit bir hasta ziyareti değildir elbette! Bu ziyaretlerle halkımıza mesajlar verilmektedir Ortaçağcı gericiler tarafından. ‘Bakın böyle adamlar bizim duygu ve düşüncelerimize tercüman oluyorlar, biz de tam böyle düşünüyoruz’ demiş oluyorlar.

Tabii ki böyle bir ziyarete; yani özünde Mustafa Kemal ve Kurtuluş Savaşı düşmanlığına sessiz kalmadı HKP. Bu konu ile ilgili bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk ve bir kez daha tarihe not düştük.”

Avukatlar Fettah Ayhan Erkan, Ali Serdar Çıngı ve Pınar Akbina tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan dilekçe şöyle:

"10 Kasım, Mustafa Kemal Atatürk’ün bedence aramızdan ayrıldığı günün yıl dönümüdür bildiğimiz gibi. Şüphelinin, Mustafa Kemal Atatürk’ü ziyaretinin haberinin bugüne getirilecek şekilde bir gün önce ziyaret etmesinin özel bir siyasal anlamı vardır dolayısıyla.

Aynı şüphelinin ya da başkanı olduğu kurumun, Cumhuriyeti ve bağımsız vatanı borçlu olduğumuz büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bedence ölüm günü üzerine hiçbir mesaj ya da haber yayınlamamışken; 'Keşke Yunanlılar galip gelseydi' diyecek kadar Kurtuluş Savaşı düşmanı, '10 Kasım’da saat 09.05’de kenefe gidin' diyecek kadar Atatürk düşmanı Mısırlıoğlu’nu ziyaret etmesi, 'ben bu suçu ve suçluyu övüyorum' demekten başka bir siyasi ve hukuki nitelik taşımaz.

5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanunun 1. Maddesi uyarınca 'Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret' niteliğindeki sözü Kadir Mısırlıoğlu isimli zatı suçlu ve bu sözü de suç yapar.

"SUÇU VE SUÇLUYU ÖVME"

Diyanet İşleri Başkanı Ali ERBAŞ’ın 10 Kasım günü servis ettiği, haberinin o güne denk gelmesini sağladığı ziyareti de bu nedenle TCK 215. Maddede düzenlenen 'Suçu ve Suçluyu Övme' suçuna vücut verir.

Şüpheli ziyareti esnasında Resmi kıyafetiyle, maddi değerini bilemediğimiz hediyeler de götürmüştür bu Atatürk düşmanına. Bu hediyeler kurum bütçesinden alındı ise şayet, bu da ayrıca suçtur.

Şüphelinin eylemleri kül halinde bir Görevi Kötüye Kullanma suçudur aynı zamanda. O koltukta bir saniye bile oturamamalıdır.

Cumhuriyet Savcılığı derhal işlem başlatmalıdır.

Bu suç duyurusunu yapmak büyük bir tarihsel görev olmuştur.

Belirtilen nedenlerle şüpheli hakkında soruşturma başlatılmasını ve kamu davası açılmasını vekaleten talep ederiz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum