1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Doğa harikası Tortum Şelalesi yarım milyon turiste ev sahipliği yapacak
Doğa harikası Tortum Şelalesi yarım milyon turiste ev sahipliği yapacak

Doğa harikası Tortum Şelalesi yarım milyon turiste ev sahipliği yapacak

Türkiye’nin en büyük ve görkemli şelalelerinden olan Erzurum’daki Tortum Şelalesi, yapılan çevre düzenlemesi ve yeni tesisleriyle bu yıl yarım milyon turisti ağırlamaya hazırlanıyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum’un Uzundere ilçesinde bulunan dünyanın 4’üncü, Asya ve Avrupa'nın ise en yüksek şelalelerinden olan Tortum Şelalesi, her yıl binlerce turisti ağırlıyor. 48 metre yükseklikten düşen suların izleyenlere adeta görsel şölen sunduğu şelale büyük bir değişim yaşıyor. 

aw045993_01.jpg

Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Uzundere Belediyesi işbirliğinde Valilik tarafından hazırlanan proje ile şelalenin merdivenleri yenileniyor, led aydınlatmaların yanı sıra birinci sınıf kafeterya ve restoranlar ile engelli vatandaşların şelaleyi görebileceği alanlar yapılıyor.

aw045993_02.jpg


Erzurum Valisi Okay Memiş, kent merkezine 110 kilometre uzaklıktaki şelaledeki çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini bildiren Vali Memiş, projenin tamamlanmasıyla hedeflerinin bölgeye ilk etapta 500 bin turistin gelmesini sağlamak olduğunu söyledi. Proje kapsamındaki işlerin Kurban Bayramı’na yetişeceğini kaydeden Memiş, amaçlarının standartların yükseltilerek daha fazla turistin bölgeyi ziyaret etmesini sağlamak olduğunu söyledi. Vali Memiş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

aw045993_04.jpg
“Doğa Koruma Kuruluna onaylattığımız projeye uygun şekilde yaptığımız çalışmalarla engelli vatandaşlarımızın dahi şelaleyi görebileceği bir ortam hazırladık. İniş rampalarını eğimi son derece düşük olarak yaptık. Köprüler çok metruktu, köprüleri yeniliyoruz. Muazzam bir şekilde doğaya uygun harika bir iş çıkarıyoruz. Hedefimiz en az 500 bin turist. Burada daha önce var olan işletmeyi tamamen yeniliyoruz. Beş yıldızlı standartlarda hizmet vereceğiz. Vatandaşlarımız, burada ucuz, kaliteli ve herkesin gurur duyacağı hizmeti alacak.”
Vali Memiş’e incelemelerinde Uzundere Kaymakamı Hakan Şeker, Uzundere Belediye Başkanı Hilmi Aktoprak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rahmi Şenocak ve TKDK Erzurum İl Koordinatörü Atilla Özlü eşlik etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.