1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Doğu Anadolu sallanıyor...
Doğu Anadolu sallanıyor...

Doğu Anadolu sallanıyor...

AFAD'ın verilerine göre, Elazığ'da saat 10:02'de 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.1 olarak duyurdu. 4.9'luk depremin ardından 2.6, 3.8 ve 3.5 büyüklüğünde üç deprem daha meydana geldi.

A+A-

Erzurum Güncel- Elazığ'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD'ın verilerine göre, merkez üssü Sivrice ilçesi olan deprem saat 10:02'de kaydedildi. Deprem yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi. Deprem Diyarbakır, Gaziantep ve Malatya'da da hissedildi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.1 olarak duyurdu. Bölgedeki okullar da tedbir amaçlı olarak boşaltıldı.

AFAD: OLUMSUZ İHBAR YOK

AFAD'dan depreme ilişkin yapılan açıklamada, "Elazığ, Sivrice'de meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibariyle, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.

ÜÇ DEPREM DAHA

4.9'luk depremin ardından 2.6, 3.8 ve 3.5 büyüklüğünde üç deprem daha meydana geldi.

"UZMAN İSİMDEN '1 SAAT' UYARISI"

NTV canlı yayınında konuşan YTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depreme ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Birkaç yıl önce bu bölgede yine depremler olmuştu. Yakında Doğu Anadolu fayı var. Burada potansiyel olarak büyük depremler oluşturabilecek faylar var. Bu depremler normal. Kırılmamış pek çok bölge var. Bunlar çok olağan. Beklenmedik depremler değil. Sonrası gelmez diyemeyiz. Gelecek büyük depremleri önceden söyleyemiyoruz. Bu insanlar tarafından hissedilir bir deprem. Depremlerin sonrası gelmez diyemeyiz. Gelecek büyük depremleri önceden söyleyemiyoruz. Herhangi bir evin yıkılacağını düşünmüyoruz ama herkes hissetmiştir. Herkes sokaklardadır şu an. Ben hep şunu tavsiye ederim. 4'ün üzerinde bir deprem olduğu zaman 1 saat dışarda kalmalarını tavsiye ederim. Daha büyüğü gelecekse sokakta olmaları tavsiyesinde bulunurum. Ancak büyük deprem gelir demek mümkün değil.

OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

Bölgedeki okullar depremin ardından tedbir amaçlı olarak boşaltıldı. Elazığ'da deprem nedeniyle eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.