1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Doğu'dan kar kış manzaraları
Doğu'dan  kar kış manzaraları

Doğu'dan kar kış manzaraları

Doğu Anadolu ve Karadeniz’in bir bölümünde kar yağışı sürüyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Doğu Anadolu’da etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi ulaşımda aksamalara yol açtı. Bölgede iki gündür etkili olan kar yağışı Erzurum kent merkezi başta olmak üzere ilçelerde zaman zaman tipiye dönüştü. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar ve tipi yağışı sebebiyle ulaşımda aksamalar yaşandı.

BAŞKAN YOLDA KALDI

16 Nisan’da yapılacak olan referandum için çalışmalarını sürdüren Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın da, tipi nedeniyle kapanan yolda beraberindekilerle mahsur kaldı. İş makineleriyle yolun açılması üzerine Başkan Aydın, yoluna devam edebildi.

ÖĞRENCİLER DOYASIYA EĞLENDİ

Kar Doğu’da birçok insan için çileye dönüşürken küçük öğrenciler için ise neşe kaynağı oldu. Ağrı’nın Patnos ilçesine bağlı Ergençli Mahallesinde öğrenim gören küçük öğrenciler karı eğlenceye dönüştürdü. Çocuklar okulun karla kaplı bahçesinde uzun süre gönüllerince eğlendiler.

TRAFİK DURDU

Ardahan ile Artvin’in Şavşat ilçesini birbirine bağlayan Sahara Geçidi’nde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle trafik durdu.

İki gün boyunca etkisini sürdüren ve öğleden sonra şiddetini arttıran kar, yükseklerde tipiye dönüştü. Karayolları ekipleri, Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof yollarında büyük araçlara izin vermezken, küçük araçların zincirsiz geçişine izin verilmedi.

Ardahan’dan Artvin güzergâhını kullanmak isteyen birçok TIR yolda kaldı. TIR’lar, görüş mesafesi olmayan yoldan geri Ardahan’a dönmek zorunda kaldı.

KARADENİZ BÖLGESİ

Kar yağışı ve soğuk Karadeniz Bölgesinde de kendini gösterdi. Tokat merkezde aralıklarla yağmur yağışı görülürken, bin 425 rakımlı Başçiftlik İlçesinde kar yağışı etkili oldu. İlçe merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreyi bulurken, kayak merkezinde ise 50 santimetreye ulaştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.