1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Dolar güne nasıl başladı?
Dolar güne nasıl başladı?

Dolar güne nasıl başladı?

Dolar/TL haftanın ilk gününe 5.67 seviyesinde başladı.

A+A-

Erzurum Güncel- Geçtiğimiz hafta cuma günü politik gelişmelerin ardından ABD ile ilişkilerin kötüye gidebileceği endişeleriyle faiz sert yükselmiş, dolar/TL 5.84 seviyesini test etmişti. Sert satış baskısı ardından Merkez Bankası kademeli olarak en az 150 baz puanlık sıkılaştırma anlamına gelen likidite adımı açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump dün İsrail’in 1967 yılında Suriye’den ele geçirdiği GolanTepeleri üzerindeki egemenliğini tanıma zamanının geldiğini söylemesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trump’ın açıklamalarına sert tepki gösterdi. Piyasalarda ise bu tepki ABD ile gerilimin yeniden tırmanacağı endişesi yarattı.

ABD ile Türkiye ilişkilerindeki gerilim geçen yıl ABD’li rahip Andrew Brunson’un bırakılması ardından azalmıştı. Ancak bu kez Türkiye’nin Rusya’dan S-400 sistemlerini satın alma kararı ve ABD’nin bu adıma yaptırımlarla karşılık vereceğine dair güçlü sinyaller yeni bir gerilim endişesi yaratıyordu. Golan Tepeleri açıklamaları ise iki ülke ilişkilerine yönelik endişeleri hızlandıran yeni bir etken oldu.Kur şu dakikalarda 5.67 seviyesinde işlem görüyor. Euro/TL ise 6.41 civarında seyrediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.