1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Dolar kuru ne kadar oldu?
Dolar kuru ne kadar oldu?

Dolar kuru ne kadar oldu?

Dolar yeni haftaya yükselişle başladı. Kürsel piyasalardaki dalgalanma ile birlikte dolar 6,12 liraya yükseldi. Kaynak Yeniçağ: Dolar kuru ne kadar oldu?

A+A-

Erzurum Güncel- İdlib’de yaşanan gelişmeler ve coronavirüsün piyasalara etkisi doların seyrini yukarı çekti. Dolar güne 6,11 liradan başladıktan sonra 6,12 liraya yükseldi. Euro kuru ise 6,62 liradan işlem görüyor.

İdlib’de yaşanan gelişmeler, Koronavirüsün küresel piyasalara etkileri ve Merkez Bankası’nın faiz indirim kararını arkasında bırakan piyasaya hareketli bir haftayı geride bıraktı.

Cuma gece yarısı Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu BB- ve görünümünü ‘durağan’ olarak teyit etti. Foreks anketinde de beklenti notun ve görünümün değişmeyeceği yönündeydi.

Saat 09.10 itibariyle dolar/TL 6,12 liradan, euro/TL 6.62 lira seviyesinden işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Reuters’a konuşan bir bankanın döviz masası işlemcisi, “TL’yi baskılayan bir kaç ana unsur söyleyebiliriz. Küresel nedenler arasında dolardaki kuvvetli seyir oldukça önemli. Dolar euro ve tüm EM’lere karşı bir süredir aralıksız değer kazanıyor. Fed tutanaklarının yeni bir faiz indirimini değerlendirmeye kısa vadede alacak gibi görünmemesi de TL negatif. Öte yandan koronavirüs salgının ekonomik etkisi ve yen gibi normalde güvenli liman olan bir para birimini bile virüse yakınlık nedeniyle baskılayabilmiş olması da TL negatif” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.