1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Dolar ve Euro yerinde durmuyor. İşte kurdaki son durum
Dolar ve Euro yerinde durmuyor. İşte kurdaki son durum

Dolar ve Euro yerinde durmuyor. İşte kurdaki son durum

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınıp yerine eski AKP milletvekili Şahap Kavcıoğlu’nun atanmasının ardından kurdaki dalgalar devam ediyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Bir ara 8.39 civarlarına yükselen Dolar/TL, 7,86-7,93 bandında seyrediyor. Euro/TL ise 9,39 civarında değerleniyor.

Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre, Merkez Bankası başkanının değişmesi sonrası pazartesi yaşanan oynaklık dün de devam etti. Dolar/TL dün 7.78-7.93 arasında dalgalanma yaşandı.

7,92 İLE BAŞLADI

Hareketli bir hafta geçiren döviz kurları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti 7.Olağan Büyük Kongresi'nde yapacağı açıklamalar öncesinde güne sınırlı da olsa düşüşle başladı. Dolar, 24 Mart sabahına 7,92 seviyesinin üzerinde başladı. Spot piyasada dolar/TL 7,9313 lira alış fiyatı, 7,9353 lira satış fiyatıyla işlem görüyor.

Bugün açıklanacak veriler arasında mart ayı tüketici güven endeksi önem olarak öne çıksa da piyasaların seyrini daha çok ekonomi yönetimi ve Merkez Bankası'ndan gelebilecek açıklamalar daha fazla etkilemeye devam ediyor.

BANKA YÖNETECİLERİYLE BİR ARAYA GELECEK

Piyasalar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gelecek açıklamalara odaklandı. Yurt dışında PMI verileri, İngiltere enflasyon ve ihaleler takip edilecek. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu da, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yönetimi dışındaki bankaların yöneticileriyle bir araya gelecek.

İŞTE DOLAR VE EURO'DA SON DURUM:

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.