1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Dolar ve euroda son durum
Dolar ve euroda son durum

Dolar ve euroda son durum

Geçtiğimiz haftayı 5.30-5.40 dar bandında hareket ederek kapatan dolar 5.40'ın altında seyrediyor. Dün 5.36'dan haftaya başlayan dolar bu sabaha ise 5.38 seviyesinde uyandı. Euro 6.11'den satılırken FED faiz kararları için bugün toplanacak.

A+A-

Erzurum Güncel- Geçtiğimiz hafta 5.30, 5.40 dar bandında hareket eden dolar, dün haftanın ilk işlem günü olan 17 Aralık Pazartesi'nde 5.37-5.39 bandında işlem görmüştü.

Dolar 18 Aralık Salı gününe ise 5.38 sevisinde uyandı. Merkez Bankası'nın faizleri geçen hafta sabit tutması ile dalgalanan dolar cuma günü gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde düşüşe geçmiş TL karşısında ise yönünü yukarı çevirmişti. Buna etken olarak ise Suriye'ye yapılacak operasyon sinyali gösteriliyor.

FED BUGÜN TOPLANIYOR
Doların gidişatını etkileyecek unsurlarında biri olan Amerikan Merkez Bankası (FED) faiz kararları için bugün toplanmaya başlıyor. İki gün sürecek toplantılarda FED'in politika faizini 25 baz puan artıracağı tahmin ediliyor. Fed'in bu hafta faiz artırımı yapacağına kesin gözüyle bakılsa da faizlerin gelecekteki seyrine dair açıklama ve sinyaller dolar üzerinde belirleyici olacak. İşte dolar kurundaki son gelişmeler

Saat 08:30'te dolar, euro ve sterlin

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.