1. HABERLER

  2. EGE

  3. Domates fiyatı da yükselecek
Domates fiyatı da yükselecek

Domates fiyatı da yükselecek

Soğan ve patatesten sonra şimdi de domateste yüksek fiyat riski ortaya çıktı. Komşu ülkelerden yüklü miktarlarda domates ithal eden Irak’ın İran’daki domatesi bitirip alım için yönünü Türkiye’ye çevirdiği haberleri domates fiyatlarını yükseltmeye başladı.

A+A-

Erzurum Güncel- Soğan ve patatesteki artışın ardından hükümet İstanbul ve Ankara’da tanzim satışa başlamıştı. Bahar aylarının gelmesiyle fiyatlarının düşmesi beklenen domates için korkutan fiyat tahmini geldi.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, Antalya’nın Kumluca İlçesi’nde domatesin üretim fiyatı bir gün içinde 4.5 liradan 5.3 liraya yükseldi. Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, bu dönemde düşmesi beklenen sebze fiyatlarının daha da yükselmesini şaşkınlık içerisinde izlediklerini söyledi. Tavşan, üreticilerin malını direkt satışa sunduğu ve Türkiye’de sebze ve meyve fiyatlarının belirlenmesinde kilit rol oynayan Kumluca Merkez Toptancı Hali’nde, ısınan havalara rağmen fiyat düşüşü değil fiyat artışı görüldüğüne dikkat çekti.

Özellikle domates fiyatlarının son bir gün içerisinde yüzde 32’lere varan oranlarda arttığına işaret eden Tavşan, bu durumun üretimde beklenen artışın bir türlü gerçekleşememesiyle Irak’tan gelebilecek talepten kaynaklandığını belirtti.

“13 LİRAYA ÇIKAR”

Üreticilerin 12 Mart Salı günü Kumluca Toptancı Hali’nde kilosunu 2 lira 80 kuruştan satışa sunduğu domatesin fiyatı, 13 Mart Çarşamba günü 4 lira 70 kuruşa kadar yükseldi. Oval ve Enjoy domatesin kilosu 4.5 liradan 5.3 liraya, Elika domates 3 lira 60 kuruştan 4 lira 20 kuruşa ve Salkito domatesin fiyatı da 5 liradan 5.5 liraya çıktı. Tavşan, tarladan çıkan sebzenin şehre bir dizi maliyetle ulaştırılabildiğini belirterek, “Kumluca’da üretici sebzeyi 8 liradan satmışsa Ankara’da manav tezgahına düştüğünde en az 13 lira olur. Üstelik manav para kazanamaz. Onun da kârını ekleyip satması gerekiyor” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.