1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Emekli amirallere yok, Noyan'a var! Koruma detayı ifadede ortaya çıktı
Emekli amirallere yok, Noyan'a var! Koruma detayı ifadede ortaya çıktı

Emekli amirallere yok, Noyan'a var! Koruma detayı ifadede ortaya çıktı

Komşularına yönelik ölüm listesi hazırladığına ilişkin ifadeleri sonrası tüm Türkiye’nin tepkisini çeken Sevda Noyan’a Emniyet tarafından koruma tahsis edildiği ortaya çıktı.

A+A-

Erzurum Güncel- Katıldığı bir televizyon programında “15 Temmuz kursağımızda kaldı. Vallahi yapamadık istediklerimizi. Boş bulunduk. Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın. Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür” sözleri nedeniyle hakim karşısına çıkan Sevda Noyan, yaşananların ardından ailesinin adresinin deşifre edildiğini ve mağduriyet yaşadığını ifade ederek, bu nedenle emniyetin kendisine koruma tahsis ettiğini söyledi.  

Montrö bildirisinde imzası olan amirallerin hem gözaltına alınması hem de lojman ve koruma hakları iptal edilmesine rağmen Noyan’ın açık tehdidi sonrası kendisine emniyet tarafından koruma verilmesi tepkilere neden oldu.  

"FETÖ KONUSUNDA MAĞDURİYET YAŞADIĞIMI ANLATTIM"

Hakkında "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” suçundan 3 ile 6 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıla Noyan, hakim karşısına çıktı. 

İstanbul 45. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam eden duruşmada Sevda Noyan, “2,5 saat süren bir televizyon programıydı. Programın bir bölümünde 12 Eylül darbesi nedeniyle üniversite okuyamadığımı söyledim ve darbelerin insanların hayatında ne kadar büyük etkileri olduğunu ve ülkedeki insanları nasıl etkilediğini anlattım.

 

O günlerde darbe söylemleri vardı. Suçlamaların tam tersine hayatımızı ne kadar kötü etkilediğini, darbelerin ne kadar yanlış olduğunu anlattım. Aynı zamanda eşim ve benim FETÖ konusunda mağduriyetler yaşadığımızı anlattım" dedi. 

“DÜŞÜNCEMLE İFADEM BİRBİRİNİ TUTMADIĞI İÇİN KONUŞMAM EKSİK KALDI” 

Programın sunucu Esra Elönü'nün 15 Temmuz darbe girişimine dair "Bir daha böyle bir şey yaşansa" sorusu üzerine "nüktedan" bir yanıt verdiğini ifade ederek, şunları söyledi: 

O zaman bir şey yapmadık ama bir daha böyle bir kalkışma olursa, esprili şekilde iddianamede geçen bu ifadeleri kullandım. Ancak burada bir eksiklik vardır, ben komşulardan bahsettiğim de sunucunun bunu normalde açması gerekirdi.

Disleksi hastasıyım yani düşüncem ile ifadem birbirini tutmaması sonucu konuşmam eksik kaldı. Sunucu da bunu açmam için herhangi bir soru sormadı. Asıl anlatmak istediğim, 70 hanelik bir sitede oturuyoruz, 15 Temmuz sonrası bütün komşuları tehdit eden 7-8 tane site mensubu yurt dışına kaçtı. Bir sonraki evimizde oturuyorlardı. Bu kişilerden biri, yeniden geleceklerini ve darbe yapacaklarını bizleri barındırmayacaklarını söylediler.

"EMNİYET KORUMA TAHSİS ETTİ"

Program bittiğinde çok iyi reyting aldı. Tebrik telefonları aldık. Aradan 4 gün geçti, cuma günü Twitter'dan başlayan operasyonla, ki bunun dış kaynaklı olduğunu tespit ettim. Sadece iddianamedeki bir cümle alınarak eşimin geçmişi de ortaya konularak bizi çok ciddi şekilde mağdur edip tehdit ettiler. Telefonlarım çalmaya başladı. Instagram hesabım da hacklendi.

Bunun üzerine emniyetten bana koruma tahsis edildi. Çocuklarımın, torunlarımın, ailemin adresleri deşifre edildi. Medyada bu husus köpürtüldü. Ciddi mağduriyetime neden oldu.

Noyan, “Bu sözleri halk arasında korku panik yaratmak amacıyla söylemedim. Üzgünüm. Söylediğim sözlerde suç unsuru yoktur. Beraatımı isterim.

Vatanımı seven 58 yaşında kadar 3 darbe yaşamış biri olarak mağduriyete uğrayan biri olarak bu konudaki hassasiyetimi hoş görmenizi istiyorum. Herhangi bir silahım yok Herhangi bir listem de yok, nüktedan sözler olarak söyledim” dedi. 

Mahkeme, duruşmayı mütalaası hazırlanmak üzere 1 Temmuz tarihine erteledi 

NE OLMUŞTU? 

Ülke TV’de 2020'nin Mayıs ayında Esra Elönü'nün sunduğu ‘Arafta Sorular’ isimli programa katılan Sevda Noyan, ”15 Temmuz kursağımızda kaldı. Vallahi yapamadık istediklerimizi. Boş bulunduk. Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın. Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür, onu söyleyeyim yani. Biz çok donanımlıyız bu konuda, maddi manevi olarak. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim hâlâ sitede var 3-5. Benim listem hazır açıkçası” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. 

Komşularına yönelik tehdit savuran ve ölüm listesi hazırladığını söyleyen Sevda Noyan hakkında birçok vatandaş suç duyurusunda bulunmuştu. Kamuoyunda oluşan tepkilerin ardından Sevda Noyan hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından soruşturma başlatılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Noyan'ın, kullandığı ifadeler nedeniyle ‘Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. 

 

Karar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.