1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Emekli Büyükelçi Bölükbaşı'na TBMM'de tören düzenlendi!
Emekli Büyükelçi Bölükbaşı'na TBMM'de tören düzenlendi!

Emekli Büyükelçi Bölükbaşı'na TBMM'de tören düzenlendi!

Emekli Büyükelçi Bölükbaşı'na TBMM'de tören düzenlendi! Acılı kızının yürek burkan anlarıı

A+A-

Erzurum Güncel- Rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybeden emekli büyükelçi ve eski MHP milletvekili 69 yaşındaki Deniz Bölükbaşı'nın TBMM'deki cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski bakanlar, milletvekilleri, Bölükbaşı'nın ailesi ve yakınları katıldı. Deniz Bölükbaşı'nın özgeçmişinin okunmasının ardından TBMM Cami İmamı Ahmet Yedekli tarafından dua edildi. İşte Emekli Büyükelçi'nin veda kareleri..

MHP eski Milletvekili ve emekli Büyükelçi Deniz Bölükbaşı  akciger kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatanı kaybetmişti. Bölükbaşı bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.  Bölükbaşı  için TBMM'de cenaze töreni düzenlendi.  Törene, Bölükbaşının eşi Sema, kızları Zeynep ve Hande ile  yakınlarının yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet  Bahçeli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı  Faruk Özlü, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, BBP Genel Başkanı  Mustafa Destici, TBMM İdare Amirleri Salim Uslu ve Erkan Haberal, AK Parti Grup  Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Bülent Turan, CHP Genel Sekreteri Akif  Hamzaçebi, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, bazı eski bakan ve  milletvekilleri ile meclis başkanları katıldı.

 

 Cenaze töreninde MHP Grup Başkanvekilleri Erhan Usta ve Erkan Akçay'ın  aralarında bulunduğu çok sayıda MHP parti yöneticisi ile eski ve yeni  milletvekilleri de hazır bulundu.  Bölükbaşı'nın cenazesinin TBMM tören alanına getirilişinin ardından  özgeçmişi okunarak saygı duruşunda bulunuldu ve dua edildi. Deniz Bölükbaşı'nın  kızı Zeynep Bölükbaşı törenin ardından kortejin önünde babasının fotoğrafını  taşıdı. Tören bittikten sonra Bahçeli ile Bölükbaşı'nın ailesi, taziyeleri  kabul etti

  

BÖLÜKBAŞI KİMDİR?

 25 Ekim 1949'da Ankara'da doğan Deniz Bölükbaşı, Ankara Üniversitesi  Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Bölükbaşı, Dışişleri Bakanlığının merkez  teşkilatında çeşitli kademelerde görev yaptıktan sonra Atina ve Bonn  Büyükelçiliklerinde Elçi Müsteşarlığı ve Lizbon Büyükelçiliği görevlerinde  bulundu. Dışişleri Bakanlığı Birinci Hukuk Müşavirliği görevini yürüten  Bölükbaşı, Başbakan Yardımcısı Dış Politika Başdanışmanlığına atandı. Cenevre  Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi oldu.  MHP Ankara Milletvekilliği de yapan Bölükbaşı, evli ve iki çocuk  babasıydı.

 

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.