1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Emekli ikramiyesiyle ilgili kafa karıştıran iddia: 1000 TL verilmeyecek
Emekli ikramiyesiyle ilgili kafa karıştıran iddia: 1000 TL verilmeyecek

Emekli ikramiyesiyle ilgili kafa karıştıran iddia: 1000 TL verilmeyecek

Her emekliye iki bayramda 1000'er lira ikramiye düzenlemesiyle ilgili İyi Parti kafaları karıştıran bir iddiayı gündeme getirdi.

A+A-

Erzurum Güncel- Her emekliye iki bayramda 1000'er lira ikramiye düzenlemesiyle ilgili İyi Parti kafaları karıştıran bir iddiayı gündeme getirdi. Milyonlarca emekli umudunu ikramiyeye bağlamışken Parti Sözcüsü Aytun Çıray her emeklinin eline 1000'er TL geçemeyeceğini söyledi. Başbakan Yıldırım'dan ise jet hızıyla yalanlama geldi.

Hükümet geçtiğimiz günlerde her emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde 1000'er TL ikramiye müjdesini verdi. İkramiye haberine sevinen milyonlarca emekli düzenlemenin detaylarını merak ederken, İyi Parti Genel Sekreteri ve Sözcüsü Aytun Çıray emekli ikramiyeleriyle ilgili ilginç bir iddiada bulundu. Çıray her emeklinin 1000'er TL alayacağını iddia etti. Başbakan Binali Yıldırım bu iddaiyı AK Parti Grup kürsüsünden yalanladı.

Twitter hesabından emekli ikramiyeleriyle ilgili açıklama yapan Çıray verilecek ikramiyenin emekli maaşına göre değişiklik göstereceğini öne sürdü.

ÇIRAY'IN İDDİASI: MAAŞA GÖRE DEĞİŞECEK

Çıray şunları söyledi: "Her emekliye dini bayramlarımızda 1000 TL verilecek vaadi de doğru çıkmadı. Çünkü 1000 TL maaş alanlara 300 TL, 1000-1500 alanlara 500, 1500-2000 TL alanlara 700, 2000 üzeri emekli maaşı alanlara 1000 TL verilecek."

"BAŞBAKAN: MİLLETİN AKLINI BULANDIRIYORLAR"

Muhalefetin elemanlarından biri diyor ki, bunlar bu ödemeyi yapmayacak? Yapsalar bile şu kadar para alanlara 300, daha yukarıkilere şu kadar gibi yalan yanlış beyanlarda bulunuyorlar.

"MAAŞI KAÇ PARA OLURSA OLSUN 1000 LİRA VERİLECEK"

Bu yalanları atanlara bir kez daha milletin kürsüsünden şunu söylüyorum; AK Parti'nin sözü senettir, söz ağızdan çıktı ise yerine getirilir. Yılda 2 defa, emekli parası kaç para olursa olsun, yılda 2 defa emekli maaşı kaç para olursa olsun bakılmadan her bir emeklimize 1000 lira bayram ikramiyesi verilecektir nokta. Brüt değil, net. 

Bunlar yalanla dolanla milletin kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Sadece emeklilerimiz değil, şehit yakını ve gazi aileleri, vazife malulü aylığı alanlar, şeref aylığı alanlar, korucular, şampiyon sporcular, terörden zarar görmesinden dolayı maaş alan vatandaşlarımız da yararlanacak. Bu kadar açık ve net."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.