1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Emekli maaşına yapılacak zam belli oldu
Emekli maaşına yapılacak zam belli oldu

Emekli maaşına yapılacak zam belli oldu

Son dakika haberi… Milyonlarca emeklinin beklediği son dakika zam haberi geldi. Türkiye’de 12 milyon emeklinin beklediği zam oranları netleşmeye başladı.

A+A-

Erzurum Güncel- Son dakika haberi… Milyonlarca emeklinin beklediği son dakika zamhaberi geldi. Türkiye’de 12 milyon emeklinin beklediği zam oranları netleşmeye başladı. Yapılan hesaplamalara göre uzmanlar emekli maaşı için 2 formül belirledi. Emekliye Temmuz ayında yapılacak zam enflasyona bağlı olarak artış gösterecek. İlk 4 aylık enflasyon neticesinde emekliye yapılacak zam oranı yüzde 4.69 olarak belirlendi. Ancak uzmanların tahmini son 2 aylık enflasyon verilerinin çok daha yukarda olacağı ve bununda emekli maaşlarına olumlu yansıyacağı görüşünde. Şuan da en düşük emekli maaşı 935,60 lira seviyesinde bulunuyor. Bu oranlar göz önünde alındığında en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı tahminleri de yerleşmeye başladı. İşte emekli maaşına yapılacak zam ile ilgili tüm detaylar…

Türkiye'de 12 milyon emeklinin beklediği son dakika müjdeli haber geldi. SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin Temmuz ayında alacağı zam oranları netleşmeye başladı. 2018 yılının ilk 6 aylık enflasyon verilerinin etkili olacağı Temmuz zammında ilk 4 aylık enflasyon verilerine göre emekliye yapılacak zam 4.69 olarak yapılması tahmin ediliyordu. Ancak son 2 aylık enflasyon uzmanlar tarafından baz alınmaya başladığında, bu oranın çok daha yukarılara tırmanabileceği görülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.