1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Erdoğan'dan 3600 ek gösterge açıklaması
Erdoğan'dan 3600 ek gösterge açıklaması

Erdoğan'dan 3600 ek gösterge açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehir hastanesi açılış töreninde konuştu. Erdoğan başta sağlık çalışanları olmak üzere milyonların beklediği 3600 ek göstergeye değindi.

A+A-

Erzurum Güncel- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilkent Şehir Hastanesi Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Bugün 14 mart Tıp Bayramı, bu vesileyle tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı'nı da tebrik ediyorum. Sağlık çalışanlarımıza yönelik saldırıların asla affedilir bir yanı yoktur. Biz sağlık çalışanlarımızın sıkıntılarını çözmek için her türlü gayreti gösteriyoruz.

3600 ek gösterge müjdesi
En son 3600 ek gösterge meselesini çözeceğimizi tekrar ifade etmek istiyorum. Seçimden sonra ele alacağımız konulardan biri budur.

Eski Türkiye'de içimizi en çok acıtan konulardan biri sağlık sistemindeki eksikler, yanlışlar nedeniyle ortaya çıkan vahim görüntülerdi. Hastanelerimiz adeta dökülüyordu, vatandaşımız doktora ulaşana kadar öyle eziyetler çekiyordu ki sağlam olsa bile hasta oluyordu. Muayenesini oldu, reçetesini aldı bu defa da ilaç bulamıyordu. İster acilden ister poliklinikten gelsin faturayı ödeyemediği için rehin alınan veya ölüsü verilmeyen vatandaşlarımız vardı.

Hastanelerimizi her şeyi ile modernleştirdik. Hükümetlerimiz döneminde 1156 hastanenin büyük bölümünü yeniden yaparak toplamda 1286 hastane inşa ettik. Hastanelerimizdeki yatak kapasitesini 239 binin üzerine çıkardık. Sağlık çalışanlarımızın sayısını 1 milyon 17 bine yükselttik. Ambulans sayısını 5 bine ulaştık. Türkiye bugün bırakın hastanelerde sunulan hizmetleri 1 milyon 250 binin üzerinde vatandaşımıza evde sağlık hizmeti verebilen bir ülke haline gelmiştir.

Dünyada eşi yok
Türkiye bugün 1 milyon 250 binin üzerinde evde sağlık hizmeti verebilen bir ülke haline gelebildik. Ve bunun dünyada bir benzeri yok. Şehir hastanesi alanına giren vatandaşımızn tüm teşhis ve tedavilerini bir arada yapılmasını sağlamaktı. 

İlaç ihraç etmeliyiz
İlaç ve tıbbı malzemelerde dışa bağımlılığı azaltımalı hatta ihraç etmeliyiz. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Senin kimliğin rengin nedir bu soramaya hakkımız yok hele hele tıpta hiç sormazsınız.

Garbın ilmini alacağız
Kanser tedavileri hastanelerimizde yerli ve milli çözümler sayesinde en uygun maliyetle gerçekleştiriliyor. Sağlık sektörü teknolojinin en yoğun kullanıldığı alanların başında geliyor. Bilkent Şehir Hastanemizin merkezinde yer aldığı bu bölgede 600 dönümlük bir sağlık vadisini de kuracağız. Garbın ilmini de alacağız onlarla birlikte yatırımlara da gireceğiz. Kendi kendimize yeter hale geleceğiz.

En çok karşı çıkan kullanıyor
İlaç sektöründe ülkemizi dışa bağımlılıktan kurtarmalı ve büyük bir ihracatçı ülke haline gelmeliyiz. Ülkemizde yapılan her yatırıma karşı çıkmayı hayatlarının ilkesi haline getirmiş bir kesim var. Şehir hastanelerine de karşı çıktılar.  Ankara'da bir şehir hastanesi daha yapıyoruz. Etlik'teki şehir hastanesini de önümüzdeki yıl açacağız. Ankara'nın hastane sıkıntısını bitirme noktasına geleceğiz. Eminim bundan da en çok istemeyenler istifade edecek. Varsın etsinler.

CHP'nin uzay ajansına tepkisi
Türkiye Uzay Ajansı'nın kuruluş kanununu iptal etmek için Anayasa Mahkemesi'ne götürdüler. Bizim hasretimiz bu. Bunların bir milletvekili de yapılan köprüleri kemirerek beslenir bunlara her şey müstehak diyor. Vizyonu olmayan işte böyle saçmalar, böyle kin kusar. Biz kimin ne dediğine bakmadan milletimizin neye ihtiyacı varsa o doğrultuda çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırıp en büyük 10 ekonomiden biri haline getirdiğimizde kimse önümüzde duramayacak."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.