1. HABERLER

  2. GENEL

  3. ''Erdoğan’ın telefonuna çıkmıyorlar''
''Erdoğan’ın telefonuna çıkmıyorlar''

''Erdoğan’ın telefonuna çıkmıyorlar''

Daha önce İngiliz medyası ile üç kez röportaj yapan, Merkel ile görüşen, ABD’de programlara katılan BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmediği iddia edildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Almanya Başbakanı Angela Merkel, BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci ile bir video görüşmesi gerçekleştirdi.

Merkel görüşmede iki bilim insanına, "Sizinle çok büyük gurur duyuyoruz. Bunu hükümetimiz adına söyleyebilirim" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın G-20 toplantısında Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin Türk kökenlerinden bahsettiğini vurgulayan Merkel, bundan dolayı da mutlu olduklarını söyledi.

Fakat bu görüşmenin ardından başka bir iddia gündeme geldi.

Daha önce İngiliz medyası ile üç kez röportaj yapan ABD’de programlara katılan iki bilim insanının Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmemesi dikkat çekti.

Dahası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Kovid-19'la Mücadele Özel Oturumu'na bir video mesaj göndermiş ve “Prof. Uğur Şahin'i ve Dr. Özlem Türeci'yi huzurlarınızda tebrik ederim” demesine karşılık iki isimden bir yanıt gelmemişti.

Günledir gündemde olan ikilinin bunca görüşme ve röportajın ardından ne Türk medyasına ne de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmemesi “bilerek görüşmedikleri” iddiasının ortaya çıkmasına neden oldu.

Öyle ki bu iddiayı “Erdoğan’ın telefonuna çıkmıyorlar” ifadelerinin kullanılmasına kadar ileriye götürenler de oldu.

Ayrıca geçen günlerde Financial Times (FT) gazetesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını bulan Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci'yi "Yılın Kişisi" seçmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.