1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum -36’yı gördü!
Erzurum -36’yı gördü!

Erzurum -36’yı gördü!

Doğu'da soğuk esareti devam ediyor. Erzurum'un Tekman ilçesinde bir köyde sıcaklık -36'ya kadar düştü. Meteoroloji vatandaşları buzlanmaya karşı uyarıyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Doğu Anadolu Bölgesinde düşüşe geçen kar yağışları yerini soğuk havaya bıraktı. Kent merkezlerinde hayat neredeyse dondu. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü don uyarısında bulunurken yollardaki buzlanmalar nedeniyle de karayolu ekipleri amansız bir mücadele veriyor. Meteoroloji verilerine göre bölgede ölçülen en düşük merkez sıcaklığı Ağrı'da sıfırın altında 32 olurken kırsal alanlarda ise Erzurum'un Tekman ilçesi Hacıömer Köyü -36 dereceye kadar düştü.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 32, Ardahan ve Kars'ta 24, Erzurum'da 20, Iğdır ile Erzincan'da 13 derece ölçüldü.Gün içinde en yüksek sıcaklıkların sıfırın altında olmak üzere Erzincan'da 2, Iğdır'da 3, Ardahan'da 4, Kars'ta 5, Erzurum'da 7 ve Ağrı'da 15 derece olması bekleniyor.Kar kalınlıkları, kayak merkezlerinden Palandöken'de 106, Sarıkamış'ta 62 ve Konaklı'da 43 santimetre ölçüldü.Sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma, don, sis ve pus olayı ile dik ve eğimli bölgelerde çığ tehlikesinin bulunduğu bölgede, vatandaşlarla yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Haber: Furkan Nehri /Sabah
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.