1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Erzurum Büyükşehir'den büyük seferberlik
Erzurum Büyükşehir'den büyük seferberlik

Erzurum Büyükşehir'den büyük seferberlik

Erzurum büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına hız verdi. Bir yandan yol yapan belediyeye, ilçelere bilgi evi kurdu. Karayazı'ya ise büyük ihtiyaç duyulan çanlı hayvan pazarını yapıyor.

A+A-

Erzurum Güncel- İşte büyükşehir belediyesinin yaptıkları...

Büyükşehir'den İlçelere 'Bilgi Evi'

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin bilge bir neslin inşası için gerçekleştirdiği eğitim yatırımları şehrin dört bir sathında devam ediyor.

Büyükşehir'den İlçelere 'Bilgi Evi'

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin bilge bir neslin inşası için gerçekleştirdiği eğitim yatırımları şehrin dört bir sathında devam ediyor. Bir yandan eğitim kurumlarını onaran Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da İl genelinde Bilgi Evleri inşa ediyor.

Kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de gerçekleştirilen Bilgi Evleri yerleşim yerlerinin sosyal ve kültürel hayatlarına önemli bir ivme kazandırıyor. Pasinler ilçesinde yapımı tamamlanan ve Şehit Burak Karakoç'un adını taşıyan Bilgi Evi, çok yönlü olarak tasarlandı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehrin ve Türk edebiyatının önemli değerlerinin adı verilen bilgi evlerinin kentin eğitim, sosyal ve kültür hayatına adeta renk kattığını vurguladı.

Başkan Sekmen, "İlimizin dört bir sathında inşa edilen Bilgi Evleri ile eğitim şehri Erzurum'un sosyal ve kültür hayatına da önemli bir ivme kazandırdık" dedi.

Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Pasinler ilçemizde de yapımı tamamlanan bilgi evimize Hasankaleli şehidimiz Burak Karakoç'un adını verdik. Eğitim ve kültür yatırımı Bilgi Evleri; Erzurum'un sosyal hayatına adeta renk katıyor. İl genelinde inşa edilen bilgi evlerinde bayanlar için çok amaçlı salon, atölyeler, taziye evi, muhtar konağı, kapalı otopark, havuz ve birçok sosyal donatı alanı bulunuyor. Bilgi Evleri'nde ayrıca meslek edindirmeye yönelik kurslar da bulunuyor."

Büyükşehir Kırsalda da Gece Gündüz Demeden Yol Yapıyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi kırsalda da gece gündüz demeden yol yapıyor.

Büyükşehir Kırsalda da Gece Gündüz Demeden Yol Yapıyor

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğü diğer ilçelerde olduğu gibi Karaçoban'da da etkili bir çalışmaya imza attı. Karaçoban Binpınar ve Erenler'de grup yolu oluşturan ekipler, söz konusu bölgede bitümlü sıcak karışım asfalt serimi yaptı.

Binpınar ve Erenler Mahallesi Sakinleri, "Başkanımız Mehmet Sekmen, ilçemizde altyapı çalışmalarının yanı sıra yol problemimizi de çözdü. Özellikle kış mevsiminde ulaşım zorlu ve meşakkatli sağlanıyordu. Şimdi oluşturulan grup yoluyla ilçe merkezi ve diğer köylere daha kolay bir ulaşım imkanına sahip olduk. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğü ekiplerinden Allah razı olsun. Karaçoban'ın maküs talihi yapılan hizmetlerle ilçe merkezimiz ve köylerde gerçekleştirilen yatırımlarla değişti. Karaçoban'da diğer ilçeler gibi güzelleşti" dedi.

Büyükşehir'den Karayazı'ya Canlı Hayvan Pazarı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Karayazı ilçesinde de Canlı Hayvan Pazarı yapıyor.

Büyükşehir'den Karayazı'ya Canlı Hayvan Pazarı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Karayazı ilçesinde de Canlı Hayvan Pazarı yapıyor. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen yatırımda sona yaklaşıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, yaklaşık 5 bin metrekare alan üzerine kurulan Karayazı Canlı Hayvan Pazarı'nın çevre ilçelere de hizmet vereceğini söyledi.

Başkan Sekmen, şöyle dedi: "İl genelinde tarım ve hayvancılığa verdiğimiz desteğe bir yenisini daha ekledik. Karayazı'da da hayvan pazarı konusunda yöre insanımızdan yoğun bir talep alıyorduk. İlçe ziyaretlerimizde çiftçilerimiz ilçedeki hayvan varlığının artması için bu ihtiyacın karşılanması gerektiğini ifade ediyordu. Karayazılı kardeşlerimize söz verdik 'Yapacağız' diye. Hamdolsun sözümüzü tuttuk. Karayazı'nın diğer il ve ilçelerin geçiş güzergahına yakın oluşu nedeniyle buraya kurulan Canlı Hayvan Pazarı'nın önemi şimdi kat ve kat daha da artacak."

Başkan Mehmet Sekmen, Canlı Hayvan Pazarları Projesi'nin hayvancılık sektöründe sadece kentsel değil bölgesel gelişime de katkı sunduğunu anımsattı.

Sekmen, "Karayazı'da Canlı Hayvan Pazarı'nın kurulmasıyla birlikte salgın hayvan hastalıklarıyla mücadelede daha etkin bir çalışma yapılacak. Sağlanan bu modern ortamla hayvan refahı ön planda tutularak büyük ve küçükbaş hayvanların satışları sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilecek. Böylelikle sadece Erzurum'a değil bölge hayvancılığına da katkı sunulacak" diye konuştu.

Başkan Sekmen, "Karayazı Canlı Hayvan Pazarı'nda açık ve kapalı padok, nizamiye girişi, idari bina, kafeterya, mescit, lavabo, veteriner hekim odası ve ayrıca gübre çukuru yer alıyor" dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.