1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Erzurum 'da Mehmetçiğe ‘Bilinçli Medya Kullanımı’ eğitimi
Erzurum 'da Mehmetçiğe ‘Bilinçli Medya Kullanımı’ eğitimi

Erzurum 'da Mehmetçiğe ‘Bilinçli Medya Kullanımı’ eğitimi

Aile Eğitim Programı çerçevesinde Erzurum Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Erzurum Bölge Jandarma Komutanlığı ve İl Komutanlığındaki erlere yönelik Bilinçli Medya Kullanımı Eğitimi düzenlendi.

A+A-

Erzurum Güncel- Aileleri bilinçlendirmek ve yaşam kalitelerini arttırmak amacıyla Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen Aile Eğitim Programı çerçevesinde Erzurum Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Erzurum Bölge Jandarma Komutanlığı ve İl Komutanlığındaki erlere yönelik Bilinçli Medya Kullanımı Eğitimi düzenlendi. 
Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu ve Aile Eğitim Programı (AEP) Eğitmeni Gamze İspirli tarafından aktarılan eğitiminde özellikle sosyal medyanın kullanımı konusunda yaşanan olumsuzluklar ele alındı. 
İspirli, Afrin operasyonunda kahraman tavırlar sergileyen Türk ordusunun neferlerine eğitim vermekten mutluluk duyduklarını belirterek, Afrin şehitlerini saygı ve rahmetle andı. 
İspirli, medyayı her türlü bilgiyi kişilere ve topluma aktaran, bilgi, eğitim ve eğlence, gibi üç temel sorumluluğa sahip görsel, işitsel ve hem görsel, hem işitsel araçların tümü olarak tanımladı. 
En güvenilir medya türünü yazılı basın olduğunu belirten İspirli, medyanın görsel işitsel ve basılı türlerine değindi. 
İnternet kullanımın her geçen gün arttığını belirten İspirli, “İnternetin bilgiye hızlı erişim, alışveriş eğlence, sohbet, iletişim, E-Ticaret, bankacılık, finans işlemleri gibi faydaları olduğu gibi, bağımlılık oluşturan zararları da vardır. İnternette her bilgiye güvenmemek gerekir. İnternette ulaşılan her bilgi doğru değildir. Şüpheci davranmalı, bilgi hemen doğru kabul edilmemelidir. Bilgi en az 3 kaynaktan karşılaştırılmalı, bilginin doğruluğu için kaynağına bakılmalıdır. Eğer ödevde kullanılıyorsa kaynak belirtilmelidir” dedi. 
Online alışveriş yaparken, dikkat edilmesi gerekenleri sıralayan İspirli, “Alışveriş yapacağınız site herkes tarafından biliniyor mu diye bakın. Fiyat karşılaştırmalarda yada fiyat arama motorlarında listelenip listelenmediğini araştırın. Elinizden geldiğince büyük firmaların olduğu sitelerden alışverişinizi yapın. Yalnız büyük firmalarla çalışıyor diye piyasa fiyatından daha pahalı ürünleri satın almayın. Ödeme sayfasında SSL sertifikası olmayan sitelerden alışveriş yapmayın. SSL sertifikasını anlamak için site adresine bakmanız yeterli olacaktır. Sitenin adresinin başındaki adres http:// yerine https:// yazıyorsa alışveriş yapacağınız sitenin SSL sertifikası vardır. Alışveriş yapacağınız sitenin Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) üyesi olup olmadığına bakın Ödemenizi elinizden geldiğince 3D Secure ile yapın. Ayrıca ödeme kısmından başka bir yerde kart bilgilerinizi vermeyin. Online alışveriş yaptığınız sitenin ulaşabileceğiniz telefon numarası yada adresi var mı kontrol edin. Aldığınız ürün kargodan teslim almadan mutlaka kargo görevlisi ile beraber ürünü kontrol edin. Üründe sorun varsa almayın ve yerine geri gönderin” dedi. 
Seminer sonunda İspirli, katılımcıların sorularını yanıtladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.