1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum üniversitelerinden giden akademisyenler!
Erzurum üniversitelerinden giden akademisyenler!

Erzurum üniversitelerinden giden akademisyenler!

Erzurum'dan beyin göçü devam ediyor. Erzurum'dan kaçan kaçana. Her fırsatta şov yapan rektörler, bu kaçışın önüne geçemiyor. İşte Erzurum'daki Üniversite gerçeğini usta gazeteci Talat Uzunyaylalı, Pusula gazetesindeki köşesine taşıdı....

A+A-

Erzurum Güncel- Gazetemizde yayınlanan bir haber sosyal medyada da, “BU HEKİMİ HERKES ALKIŞLAMALI… Erzurumlu Dr. Gökhan Özdemir, beynin kalp ve solunum merkezini besleyen damara direkt müdahale ederek dünyada bir ilki gerçekleştirdi. Ölümcül hasta 3 günde taburcu edildi,” spotuyla yayınlandı.

Erzurumlu hemşerimiz Dr. Gökhan Özdemir’in meslekte gösterdiği başarı kuşkusuz gurur verici. Özdemir, Atatürk Üniversitesi’nden tayin istemiş ve Konya Tıp Fakültesi’ne gitmiş. Hizmetlerine orada devam ediyormuş. Ne güzel! Yarın öbür gün oradan İstanbul’a, Ankara’ya, İzmir’e de gidebilir; o şehirlerde de bir süre çalıştıktan sonra yurt dışına da gidebilir, Özdemir.

Binlerce doktorun, binlerce bilim adamının, binlerce öğretmenin, memurun, zenginin, milyonlarca fakirin yaptığı gibi. Dünya kuruldu kurulalı insanlar bir yerden bir yere seyahat etmekte, yerleşmekte ve yer değiştirmektedir. Hele çağımızda, yetişmiş insan dolaşımı çok ciddi küresel bir trafiğe sahiptir ve bu durum gayet tabiidir. Ülkelerin beşeri sermayesi olan yetişmiş meslek insanları neden şehir ya da ülke değiştiriyorlar?

Mesleğini daha da geliştirmek için.

Daha çok para kazanmak için.

Daha iyi şartlarda mesleğini yapmak için.

Daha iyi iklime sahip şehirlerde ve ülkelerde yaşamak, çoluk çocuklarını yaşatmak için.

Daha çok şöhret, tanınmışlık, yeni sosyal ve mesleki çevre edinmek için. vb…

Yetişmiş insanların şehir ve ülke değiştirmelerine daha pek çok sebep sayılabilir.

Atatürk Üniversitesi 2 bin 500 civarında eğitim ordusuna sahip çok büyük bir üniversite. Bu üniversite kuruldu kurulalı fakültelerin, yüksekokulların çeşitli dallarında akademisyenler yetiştirmekte, onlardan istifade etmekte ve vakti saati gelince de ayrılma taleplerine saygı göstererek ülkenin her yanına yolcu etmektedir.

Dünyanın her üniversitesinde gelişlerin ve gidişlerin rasyonel ve hissi gerekçeleri vardır ve bu da gayet normaldir.

Kendilerini hükümete karşı yeminli muhalefet listesinin en başına yazdırmış bazı kişiler, Dr. Gökhan Özdemir’le ilgili sosyal paylaşımdan yol çıkarak, bu tabii durumu istismar etmekten ve imalarda bulunmaktan geri durmamışlar.

Erzurum’dan neden gidiyorlarmış, neden Erzurum’da yaşamak istemiyorlarmış?

Bir kere şehri özne yaparak bir tür bir sorgulama yapmak nasıl bir akıl tutulmasıdır?

Bu mantıktaki insanların gerçek niyetlerini (belki kendileri bile farkında değiller!) göstermeye yetiyor.

Bütün tayinler özneldir; kişisel tercihi yansıtır.

Erzurum’dan neden gidiyorlarmış, neden Erzurum’da yaşamak istemiyorlarmış!

Peki, bu beyler bu cümlenin altını nasıl dolduracak, şehirlerine, şehir halkına ve kurumlarına iftira etmeden! Dr. Gökhan Özdemir, Atatürk Üniversitesi’nden neden gitmiş? Gerçeği Allah ve Özdemir’in kendi bilir. Özdemir’i ‘layüsel’ kılıp gitmesini başka insanlara ve kurumsal yapılara bağlayıp açık yahut dolaylı yollardan meslektaşlarını ve çalıştığı kurumu, hele yaşadığı şehri ilzam etmek, imalarda bulunmak, akla, mantığa ve İslam ahlakına uygun mu?

Ayıp yahu…

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum