1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Erzurum ve Doğu kara teslim oldu!
Erzurum ve Doğu kara teslim oldu!

Erzurum ve Doğu kara teslim oldu!

Doğu'daki 6 ilde bin 916 köy ve mahalle yolunda ulaşım sağlanamıyor. Bin 129'u Erzurum'da. Büyükşehir Belediyesi yine kar altında kaldı.

A+A-

- Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Erzurum, Tunceli, Iğdır, Kars, Ağrı ile Erzincan'da kar ve tipi nedeniyle bin 916 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi yine çaresiz kaldı. 

Bölgede bir süredir etkili olan kar ve tipi dolayısıyla Erzurum'da bin 129 mahalle, Erzincan'da 280, Tunceli'de 176, Iğdır'da 20, Ağrı'da 293, Kars'ta ise 18 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. 

Kapalı yolların ulaşıma açılması için Karayolları, il özel idareleri ve belediyelere bağlı karla mücadele ekipleri, çok sayıda iş makinesiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Bölgede yüksek kesimlerde zaman zaman etkili olan tipi ve sis, ekiplerin çalışmasını güçleştiriyor.

- Erzincan'da ulaşımda aksamalar yaşandı

Erzincan'da gece başlayan kar yağışı ve tipi dolayısıyla Erzincan-Sivas kara yolundaki Sakaltutan ve Kızıldağ ile Erzincan-Gümüşhane kara yolundaki Ahmediye geçitlerinde ulaşım güçlükle sağlanıyor. 

Olumsuz hava koşulları nedeniyle yoldan çıkan bazı araçlarda maddi hasar meydana geldi. Ekipler, iş makineleriyle araçların kurtarılması için çalışma yürütüyor.

Karayolları ekipleri de yolları kardan temizleyip tuzlama yaparak trafiği açık tutmaya çalışıyor.

Trafik polisleri, tipi ve sis nedeniyle görüş mesafesi düşen yolda ağır tonajlı araçları durdurarak, sürücüleri, dinlenme tesislerinde bir süre bekleyip hava düzeldikten sonra yola devam etmesi konusunda uyarıyor.

ErzincanErzurumığdırkapalı köy ve mahalle yoluTunceli

Muhabir İlhami Erkılıç,Haydar Toprakçı,Hüseyin Yıldız,Barış Yalçınkaya,Cüneyt Çelik,Abdullah Söylemez,Kemal Özdemir

  •  

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Erzincan'da etkili olan kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara neden oluyor. Karayolları ekipleri de yolları kardan temizleyip tuzlama yaparak trafiği açık tutmaya çalışıyor. AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.