1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. Erzurum'a bin milyonluk kütüphane
Erzurum'a bin milyonluk kütüphane

Erzurum'a bin milyonluk kütüphane

Bir milyon kitap kapasiteli İl Halk Kütüphanesinin ihalesi 7 Kasım’da yapılacak

A+A-

Erzurum Güncel- İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, uzun süredir kamuoyunun gündeminde olan bir milyon kitap kapasiteli İl Halk Kütüphanesinin ihalesi 7 kasımda yapılacağını açıkladı. 
Yakutiye İlçesi Terminal caddesi yeni AVM karşısı tohum ıslah bahçesi içerisinde toplam 10 bin metre kare alan üzerine yapılacak olan yeni il halk kütüphanesinin 6 bin metre kare kapalı alanı olacağını belirten İl Müdürü Almaz, “Erzurum kültürüne ve turizmine büyük katkı sağlayacak olan yeni il halk Kütüphanesi son teknoloji ile donatılacak ve tamamen dijital formatta konuşlandırılacak. İçerisinde Çocuk ve genç kütüphanesi, sinema ve konferans salonu, kent kütüphanesi gibi bölümleri ve hatta revir dahi bulunan kütüphane Türkiye’de 5 ile yapılacak özel bir projedir. Yaklaşık maliyeti 10 milyon TL olacak proje 360 günde tamamlanacak. Kütüphanenin bölgemiz akademik dünyasına şehrimizin kültür ve eğitim çevrelerine büyük katkı sunacağı ve hatta ilin turizm girdilerine de olumlu yansıyacağı muhakkaktır. Zira çevre illerden akademisyenler ilmi çalışmalarını yapmak üzere ilimize gelecekler” diye konuştu.
İl Müdürü Almaz, bazı çevrelerin bu projenin hayal olduğunu düşündüğünü ancak kendilerinin bir hayali daha gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.