1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'a tavan, Erzincan'a taban!
Erzurum'a tavan, Erzincan'a taban!

Erzurum'a tavan, Erzincan'a taban!

İYİ Partili Naci Cinisli’nin uçak sefer sayıları ve bilet fiyatlarıyla ilgili verdiği yazılı soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının verdiği cevap, Erzurum’da bu sorunun düzelmeyeceğini ortaya koydu.

A+A-

Erzurum Güncel- Uçak bilet fiyatlarında Erzurum’a uygulanan çifte standartı Meclis gündemine taşıyan İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, ‘Erzurum’a gerçekleştirilen uçuş seferlerinin artırılması ve bilet fiyatlarının ucuzlatılması taleplerine ilişkin’ yazılı soru önergesi vermişti.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından verilen cevapta, “Havayolu işletmeleri serbest piyasa koşullarında faaliyet gösteren ticari kuruluşlardır. Hava meydanlarına uçuş başlatılması, ilave hat konulması, uçuş saatlerinin değiştirilmesi v.b. hususlar havayolu işletmelerinin kendi uhdelerindedir. Ancak, havayolu işletmeleri tarafından uçuş başvurusu olması halinde, yapılan başvurular ilgili mevzuat kapsamında Bakanlığımızca değerlendirilmeye alınmaktadır. Havayolu firmaları tarafından Erzurum frekanslarının artırılmasına yönelik olarak Bakanlığımıza ulaşan bir talep bulunmamaktadır. Bilet fiyatları ise serbest piyasa koşulları çerçevesinde uçuş sayısı, uçuş mesafesi, yakıt tüketimi, yolcu talebi v.b. faktörlerin birleşimi sonucunda havayolu işletmelerince belirlenmektedir. Bilet fiyatları ile ilgili tek düzenleme, yurt içi aktarmasız ekonomi sınıfı biletler için yeni belirlenmiş olan 450 TL’lik tavan fiyattır” denildi.

 

ERZURUM HEP TAVAN

 

Bakanlığın bu cevabıyla Türk Hava Yolları’nın Erzurum’a uyguladığı bilet fiyat politikası adeta tescillendi. Özellikle son iki yıldır Erzurum’a hep tavan ücret uygulanırken, Erzincan başta olmak üzere bir çok kente yapılan uçuşlarda taban fiyat uygulaması dikkat çekti. Son dönemde de THY aplikasyonundan bakıldığında Erzurum - Ankara seferlerinin 449.99 TL, Erzincan - Ankara seferlerinin de 240,52 TL ya da 290,52 TL olarak fiyatlandırıldığı görülüyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.