1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum’da 6 günde 1048 işletme denetlendi
Erzurum’da 6 günde 1048 işletme denetlendi

Erzurum’da 6 günde 1048 işletme denetlendi

Erzurum’da 6 gün içerisinde binden fazla işletme denetlendi, ekipler...

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum İl tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı gıda denetmenleri, ilde ve ilçeler dahil 6 günde 1048 işletmeyi denetledi. Bakanlığın gıda denetim seferberliği, çalışması kapsamında harekete geçen il tarım ve orman Müdürlüğü’ne bağlı gıda denetmenleri, merkez ve ilçelerde 1 hafta boyunca yoğun mesai harcadı. Özellikle Horasan ve Aziziye ilçelerinde hafta sonu dahi mesai yapan ekipler, işletmeleri denetleyip tespit edilen eksiklerle ilgili işlemler yaptı. Personeller, insan hayatı için önem arz eden gıda denetimleri ile ilgili mesai mefhumunu dinlemeden görevlerini idrak ederek takdir topladılar.

 

6 GÜNDE 1048 İŞLETME DENETLENDİ

 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından denetimlerle ilgili yapılan bilgilendirmede, ‘‘17 Şubat 2020 tarihinde ülke genelinde başlatılan Gıda Denetim Seferberliği kapsamında Erzurum'da 1048 gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerleri ile okul kantin ve yemekhaneleri denetime tabi tutuldu.
Denetimlerimiz aralıksız devam edecektir’’ denildi. Denetimler sonucunda ne kadar işletmeye cezxai işlem uygulandığına dair bilgi paylaşımında bulunulmadı.  Bu arada denetimler kapsamında il merkezinde ise onaylı süt işletmeleri de denetimden geçirildi. Onaylı süt işletmeleri, süt tanklarının temizlik ve hijyen kriterleri bakımından denetlenerek sütteki somatik hücre sayısı ve bakteri sayılarının Avrupa Birliği normlarına göre olması gereken sayılar bakımından eğitim ve bilgilendirme yapıldı.

 

 

 

MÜDÜR AKAR: DENETİMLEER HIZLA DEVAM ETMEKTEDİR

 

Tüm gıda işletmelerinin denetim yetkisinin Tarım ve Orman Bakanlığında olduğunu, İl Müdürlüğü ile İlçe Müdürlükleri vasıtasıyla denetim çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Osman Akar, daha önce yaptığı açıklamada,  "Bu temel politikanın bir gereği olarak gıda üretim, dağıtım, satış işlemlerinin her aşamasında ve toplu tüketim işletmelerinde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerekli kontrol ve denetimler, yönetmelikler, mevzuatlar, prosedürler, planlar doğrultusunda hızla devam etmektedir" demişti. Müdür Akar, ‘‘Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak güvenilir, sağlıklı gıdaya ulaşmak için üretim, satış ve toplu tüketim yapılan işletmelerimizde bilgilendirme, bilinçlendirme ve kontrol görevlerini risk esaslı denetimlerle, İl Müdürlüğü ve 20 ilçe müdürlüğünde denetim personelleri ile gerçekleştiriyoruz " dedi.    

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum