1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da Afganlılar olay çıkardı
Erzurum'da Afganlılar olay çıkardı

Erzurum'da Afganlılar olay çıkardı

Erzurum'da Afganlılar bir genci muşta ile yaralayınca ortalık savaş alanına döndü

A+A-

Erzurum Güncel-    Erzurum’da bir grup Afganlı bir vatandaşı muşta ile yaralayınca ortalık savaş alanına döndü. Kaçan Afganlıları halkın elinden polis güçlükle kurtardı. 

Edinilen bilgilere göre olay, saat 19.00 sıralarında Yakutiye Kent Meydanı'nda gerçekleşti. Bir gurup Afganlı 20 yaşındaki Ö.F.Ö. ile sebebi öğrenilemeyen bir nedenden tartışmaya başladı. Tartışma sonrasında Afganlı genç cebinde çıkardığı muşta ile Ö.F.Ö.’nün göz bölgesine vurdu. Ö.F.Ö.’nün kaşı ve gözünde yarılma meydana geldiğini gören Afganlılar hızla olay yerinden uzaklaştı. Olayı gören çevredeki vatandaşlar ellerindeki bezlerle Ö.F.Ö.’nün yüzüne tampon yaparak ilk müdahaleyi yaptı. Ardından olay yerine gelen 112 Sağlık ekipleri genci Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesine kaldırdı. Kaçan Afganlıları kıskıvrak yakalayan polisi gören vatandaşlar Afganlıları linç etmek istedi. Polisin uzun uğraşları sonucu tepkili vatandaşlar olay yerinden güçlükle uzaklaştırıldı. 

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan Ö.F.Ö.’nün durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kavgaya ilişkin toplam 4 kişi gözaltına alındı.

POLİSTEN AÇIKLAMA

- "Olayın Suriyeliler ili bir ilgisi yok"

AA'nın servise kohyuduğu habere göre, Emniyet yetkilileri, sosyal medyada kavgaya Suriyelilerin katıldığı yönünde çeşitli paylaşımlar yapıldığını ancak taraflar arasında "yan bakma" meselesinden kaynaklanan olayın, Suriyelilerle bir ilgisinin bulunmadığını belirtti.

Sosyal medyada Suriyelilere ilişkin bu konudaki paylaşımların gerçeği yansıtmadığına, gözaltına alınanlar arasında Suriyeli ya da yabancı uyruklu kişilerin bulunmadığına işaret eden yetkililer, kavgaya ilişkin soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü aktardı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum