1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum’da ‘Askıda Et Var’
Erzurum’da ‘Askıda Et Var’

Erzurum’da ‘Askıda Et Var’

ERZURUM’da 44 yıldır kasap ve et lokantası olarak faaliyette bulunan işletmenin sahipleri ‘Askıda Et Var’ uygulaması ile sosyal sorumluluk projesi başlattı.

A+A-

Erzurum Güncel- İhtiyaç sahipleri, Yakutiye İlçesinde Bosna Caddesi üzerinde bulunan 1973 yılında açılan Sarıköşk Kasap-Lokantası’na giderek daha önce başka kişiler tarafından ücreti karşılanan etten ihtiyaçları kadar alabiliyor. İşletme sahiplerinden İsmail Sarıcan, bir aydan beri yapılan uygulamanın et yiyemeyenler için olduğunu belirterek,  “Askıda kaç kilo et olduğunu tezgahın arkasındaki tahtaya not alıyoruz. Bundan faydalanmak isteyenlere ise ihtiyacını karşılayacak kadar et veriyoruz” dedi.

‘Askıda et var’ projesinin ‘Askıda ekmek’ uygulamasından esinlenerek hayata geçirildiğini kaydeden Sarıcan, işletmelerine gelen müşterilerin, et alırken askıya da et bıraktıklarına ifade ederek, “Projeyi uygun bulan ve katkıda bulunmak isteyen müşterilerimiz, istediği kadar et alıyor. Alınan etin kilosu, hemen tezgahın arkasındaki tahtaya not olarak yazılıyor. Notu alınan etten faydalanmak isteyen ihtiyaç sahiplerine ise ihtiyacını karşılayacak kadar taze etten veriyoruz. Projeye 1 ay önce başladık. Bu süreçte 50 kişi yardımda bulundu. Pahalı olduğu için maddi imkanları kısıtlı olanlar uzun süre kırmızı et alamıyor ve yiyemiyor. Onları düşünerek bu uygulamaya girdik. Biz köprü vazifesi görüyoruz. Veren el, alanı görmüyor. Alan el de vereni görmüyor. Bu açıdan da çok güzel bir durum. Arada minnet veya mahcubiyet söz konusu değil. Bizde böylesine önemli projeye katkıda bulunduğumuz için mutluyuz” dedi. dha

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.