1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da Bir Bir Kapanıyorlar
Erzurum'da Bir Bir Kapanıyorlar

Erzurum'da Bir Bir Kapanıyorlar

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kahvehaneler uzun süredir kapalı tutulurken şehir otelleri de bir bir kapanmaya başladı.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum’da her iki sektör esnafının zor durumda olduğunu belirten Erzurum Otelciler ve Kahvehaneciler Oda Başkanı Seyfettin Saka, “Kahvehaneler belirli saatlerde açılabilir, esnaf evine ekmek götüremiyor. Öte yandan oteller de kapanmaya başladı, günlük kiralık evler darbeyi vurdu. Bir an önce yaralarımız sarılsın istiyoruz, ne yapacağımızı şaşırdık” dedi.

Manolya BULUT-PUSULA

Pandemi nedeni ile uygulamaya sokulan kısıtlamalar birçok sektör çalışanını mağdur ediyor.  Kentte özellikle kahvehane işletmecilerine destek verilmesi çağrısında bulunan Erzurum Otelciler ve Kahvehaneciler Oda Başkanı Seyfettin Saka, günlük kiralanan evlerin denetlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yapılan bazı destekler adına teşekkür eden Saka, “Yakutiye Belediyesi 400, Palandöken Belediyesi 150, Aziziye Belediyesi de 40 esnafa aralıklarla alışveriş çeki yardımında bulundu. Ayrıca Yakutiye Belediyesi yardım paketleri de verdi. Bu destekler ile en azından esnaf evine ekmek götürdü, aylık alışverişlerini yapabildiler. Bu yardımlar için teşekkür ediyoruz. Valilik de bir seferlik bin TL’lik yardımda bulundu. Ancak bizi rahatlatacak, gerçekten nefes aldıracak uygulamalar gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi ve Valilikle sürekli irtibat halinde olmak istiyoruz. Burada siyasilere de iş düşüyor” dedi.

Tok ölmeyi tercih ederiz

Kahvehanelerin belirli saatlerde açılması talebinde bulunan Saka, “Erzurum kış memleketi, şu an esnaf can çekişiyor. Alınan tedbirlerin gerekliliğini anlıyorum ama aç ölmektense tok ölmeyi tercih ederiz. Şu anda marketler, AVM’ler dolu. Buralarda koronavirüs yok mu? Sokağa çıkma yasaklarında bile marketler kısıtlı da olsa açık. Kahvehaneler uzun süredir kapalı. Çoğu esnaf işyerini satmak için çabalıyor. Bu süreç oldukça uzadı. Bizleri de bir nebze olsa rahatlatsalar, kısıtlı saatlerde açık olsak, ona da razıyız. Her türlü tedbir alınarak belli günler ya da saatlerde açabilirler. Eve ekmek götüremez hale geldiler. Bana dertlerini anlattıkça başımı yastığa koyup yatamıyorum” diye konuştu.

Günlük evler denetlensin

Günlük kiralanan evlerin otel sahiplerine darbe vurduğunu aktaran Saka, “Oteller normalde yüzde 50 doluluk oranı ile çalışırsa zarar etmez. Ama şu anki durumda yüzde 5’lere düştü. Çoğunda müşteri yok. Hafta sonu yasağında kayak yapılmasına izin verilmemesi de çok etkiledi. Sahillerde turistler denize girebiliyor ama burada kayak yapamıyor. Kayak pandemiye en uygun spor. Kentte yaklaşık 15 otel kapandı. Bizi en çok günlük evler perişan etti. Fiyat olarak çok ucuza kiralandığı için insanlar oraları tercih edebiliyor. Ama bu otelcilere darbe vurdu. Bizler otellerde her türlü tedbiri alıyoruz, sürekli denetleniyoruz, kayıtlarımızı emniyetle paylaşıyoruz. Ama oralar denetim dışında faaliyet yürütüyor. Temizlenip temizlenmedikleri bile belli değil. İnsanlar oradan da virüs kapabilirler. Buraların denetlenmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.