1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da Bir gencin hayalleriyle oynadılar
Erzurum'da Bir gencin hayalleriyle oynadılar

Erzurum'da Bir gencin hayalleriyle oynadılar

Aras EDAŞ, uzun zamandır işsiz olan diyaliz hastası Batuhan Kara'yı (22) işe aldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Onur SAĞSÖZ'ün özel haberi-Aras EDAŞ, uzun zamandır işsiz olan diyaliz hastası Batuhan Kara'yı (22) işe aldı. İki gün sonra, “İsim benzerliği nedeniyle yanlışlık oldu” diyerek işten çıkardı. Bu duruma çok üzülen Batuhan, yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdi. 13 gündür komada... Baba Veysel Kara, “Oğlumu bu hale getirdiler. Adalet önünde hesap verecekler” dedi. 

 

Erzurum'un Oltu İlçesinde yaşayan iki çocuklu Veysel – Mine çiftinin büyük oğulları Batuhan Kara, üç yaşında böbrek yetmezliğine yakalandı. Endüstri Meslek Lisesi Elektrik – Elektronik bölümünden mezun olan ve son 6 yıldır da diyalize giren Batuhan Kara, böbrek nakli için sıraya alındı. Liseden mezun olduktan sonra iş arayan ancak bulamayan Batuhan, 2016 yılında İş Kur'a başvuruda bulundu. Geçen zaman içinde hem sağlık sorunları hem de işsizlik nedeniyle içine kapanan Batuhan'a şans nihayet gülmüştü.

 

 

İŞE BAŞLADI AMA...

 

Geçen 29 Ocak'ta İş Kur üzerinden Aras EDAŞ'a mülakat için yönlendirilen Batuhan Kara'nın iş hayali gerçek oldu. Bir gün sonra işe giriş evraklarını imzalayan ve evine yakın olması nedeniyle Oltu'ya gönderilen Batuhan Kara, büro memuru olarak çalışmaya başladı. Uzun zaman sonra morali yerine gelen hatta evlilik hayalleri kurmaya başlayan Batuhan Kara, iddiaya göre üçüncü iş gününde Aras EDAŞ İnsan Kaynaklarından arandı. Telefondaki kişi, “İsim benzerliği nedeniyle bir yanlışlık oldu. Biz Olur İlçesinde yaşayan Batuhan isimli kişiyi alacaktık. Bu nedenle çıkışınız verildi” dedi. 

 

ŞOK EDEN TELEFON... ANNE BENİ MAHVETTİLER!

 

Geçen 2 Şubat’ta işten çıkarılan ve 200 TL yevmiyesini alan Batuhan Kara büyük üzüntü yaşadı. Kendini eve kapatan ve sürekli ağlayan Batuhan son olarak annesi Mine'ye, “Anne benden ne istediler, beni mahvettiler” dedikten sonra bayıldı. Çağrılan ambulansla önce Oltu Devlet Hastanesine ardından Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine getirtilen Batuhan Kara'nın yoğun stres nedeniyle yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı.

 

 

İŞ İÇİN TAKIM ELBİSE BİLE ALMIŞ

 

Oğlunun başına gelenlerden sonra özel bir şirkette çalıştığı Özbekistan'dan gelen baba Veysel Kara, yaşananlara inanamadığını söyledi. Batuhan ile sürekli telefonda konuştuğunu ve işe giriş sürecini kendisine anlattığını belirten baba Kara, “Yavrum işe başlayacağı için çok heyecanlıydı. Uzun zamandır iş arıyordu. Yıllar sonra yüzü gülmüş, ‘baba belki evlenebilirim' bile demişti. Beni de sevince boğmuştu. İş için takım elbise aldı. Ama o takımı ikinci kez giyemedi. İşten çıkarıldıktan sonra beni aradı, ‘Baba beni niye çıkardılar, ben ne yaptım, kendimi öldüreceğim’ diye bağırdı. Sakinleştirmeye çalıştım. Ama çok üzülmüştü. Yıllar sonra düzelen morali bir anda sıfıra inmişti. Benle konuştuktan sonra annesine feryat edip bayılmış ve hastaneye getirmişler. Bende apar topar geldim ve 13 gündür gözlerini açmasını bekliyoruz. Pırıl pırıl yavrumu, çiçeğimi ne hale getirdiler. Keşke hiç işe almasalardı. Gencecik bir fidanın hayalleriyle oynadılar. Adalet önünde hesap verecekler” dedi.

 

AVUKAT YAPRAK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

 

Batuhan Kara’nın ‘derin koma hali' devam ederken, baba Veysel Kara avukat Adem Yaprak aracılığıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Avukat Yaprak, “Ortada çok üzücü bir durum var ve biz bu işin peşini bırakmayacağız” diye konuştu.

Erzurumajans

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum