1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da bu cami yeni yapıldı ama!
Erzurum'da bu cami yeni yapıldı ama!

Erzurum'da bu cami yeni yapıldı ama!

TOKİ tarafından Yıldızkent’te 1 Etap Konut Alanında yaptırılan Şehit PÖH Kubilay Karaman Camii, üzerinden 1 yıl geçmeden döküldü.

A+A-

Erzurum Güncel- TOKİ yüklenici firmasının şantiyesini söküp gitmesinin ardından  caminin çeşitli bölümlerinden mermer ve parkelerin düşmesi tehlike oluşturdu, eleştirilere neden oldu.

 İrfan TARAKÇIOĞLU/Pusula 

Toplu Konut İdaresi Erzurum Yıldızkent 1.Etap Konut Alanında inşa edilen cami , yapımının üzerinden 1 yıl geçmeden döküldü. TOKİ ve yüklenici firmanın camiyi bu halde bırakıp alandan çekilmesi tepkilere yol açtı.

Konutların hak sahiplerine tesliminin ardından Şehit Polis Özel Harekatçı Kubilay Karaman’ın adı verilen camii, kullanılan malzeme ve adeta baştan savma yapılması sebebiyle 1 yıl geçmeden dökülmeye başladı. Minaresi, gövdesi ve çeşitli bölümlerindeki mermer ve diğer taş parçalarının düşmesi zaman zaman tehlikeleri de beraberinde getirdi. Semt sakinleri önceki gün, civardan geçen çocukların kopan parçalardan saniye farkıyla kurtulduğunu belirterek, hergün bir yerden taşların düştüğünü söylediler.

Tehlike oluşturdu

Konunun camilere vatandaşların sahip çıkmasından öte, yapım aşamasındaki hatalar ve bu hataları gidermeden Pandemi dönemini de bahane ederek çekilip giden inşaat firmasının sorumluluğunda olduğunu anlatan semt sakinleri, yetkilileri bir ön önce tedbir almaya çağırdılar.

Teslim alırken görmediler mi?

Semt sakinleri, “Caminin bu şekilde dökülmesinden anlaşılıyor ki, yapım aşamasında hiç özen gösterilmemiş. Parkeler ve taş parçaları sanki  yapıştırıcı ile yerlerine idareten tutturulmuş. Şimdi patır patır dökülüyor. İnşaat firması alandan çekilmeden önce defalarca söyledik. İlgilenen olmadı. TOKİ  yetkililerini de burada bulmanız mümkün değil. Pandemi dönemi araya girince inşaat firması şantiyeyi kapattı, 1-2 ay önce de tamamen kaldırdılar. TOKİ Yetkilileri buraları teslim alırken, bunlar hiç mi görülmedi. Şimdi hergün bir yerden taş düşüyor. Çok büyük tehlike. Site yönetiminden inşaat firmasına veya TOKİ’ye durumu  iletip çözüm bulmasını bekliyoruz” dediler.

Çevre duvarı da yapılmadı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Erzurum Palandöken Yıldızkent’te 1. etap kapsamında 793 konutun ihalesi 4 Ağustos 2016 günü yapmış,  ihalede ayrıca cami ve 5 dükkân ile altyapı ve çevre düzenlemesi de yer almıştı. 25 bloktan oluşan 793 konut, zemin+7 yüksekliğinde ve 3+1 planında tasarlanmıştı. 2018 yılında tamamlanan ve hak sahiplerine teslim edilen konutların bulunduğu alandaki camii de aynı yıl eksikleri tamamlanarak ibadete açılmıştı.

Öte yandan yaklaşık 2 bin konutun bulunduğu Yıldızkent TOKİ konutlarının bulunduğu alanda çevre ihata duvarı da yapılmadı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum