1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da buda oldu: Bakmak Parayla
Erzurum'da buda oldu: Bakmak Parayla

Erzurum'da buda oldu: Bakmak Parayla

Türkiye’nin tek, Avrupa’nın da sayılı tesislerinden olan Erzurum’daki Atlama Kuleleri’nde bulunan restoran ve teras kısmının özelleştirilmesinin ardından girişler ücretli hale getirildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Uzun yıllardır kentin sembollerinden olan kulelerin restoran ve teras bölümüne çıkmak isteyenler asansöre binmeden 5 TL ödemek zorunda.

Manolya BULUT-PUSULAE

Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda ev sahipliği yapan Atlama Kuleleri’nin restoran ve teras bölümü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından özelleştirildi. Şehrin panoramik olarak izlenebildiği ve yaz kış hizmet veren Erzurum Kule Kafe, özelleşmenin ardından ücretli oldu.

Palandöken ilçesinde bulunan Kiremitlik Tepe’ye inşa edilen ve 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na ev sahipliği yapan Atlama Kuleleri, Türkiye’nin tek Avrupa’nın ise sayılı tesisleri arasında. 125 metre yüksekliği ile kentin sembollerinden olan Atlama Kuleleri’nin restoran ve teras kısmı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün bünyesinde faaliyet gösteriyordu. Ziyaretçilerin hem yemek yiyebilecekleri hem de şehir manzarasını seyredebilmeleri için hizmet veren bölüm daha sonra özelleştirildi. Söz konusu özelleştirmenin ardından ise giriş ücretli hale getirildi. Ziyaretçiler, Atlama Kuleleri’nin teras ve restoran kısmına girebilmek için asansöre binmeden önce 5 TL giriş ücreti ödemek zorunda. Ziyaretçilerin kulelerin üst kısmındaki kafeden faydalanması halinde girişte ödedikleri ücret, hesaptan düşülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.