1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Erzurum'da büyük rantsal dönüşüm!
Erzurum'da büyük rantsal dönüşüm!

Erzurum'da büyük rantsal dönüşüm!

Erzurum'da rantsal dönüşümlerin ardı arkası kesilmiyor. En büyük rantsal dönüşüm ise Şükrüpaşa semtinde yaşanıyor. Erzurum'un bir camisi daha rantsal dönüşüme kurban ediliyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum'un en merkezi yerinde rantsal dönüşüm başladı. Rantsal dönüşüm kapsamında Şükrüpaşa'da bulunan Alyanak siteleri yıkıldı. Sıra Caminin yıkılmasına geldi.

Şükrüpaşa semdin de bulunan ve Doğu Tv olarak adlandırılan bölgede bulunan Alyanak sitelerinde rantsal dönüşüm tüm hızıyla sürüyor. Belediyelerden çok katlı bina dikme izni alan Öner Tugay'ın başlattığı rantsal dönüşüm kapsamında Alyanak sitesinde bulunan siteler birer birer yıkılırken, Ramazan bayramı sonrası ise Alyanak Camisi ve Kuran Kursunun da yıkılacağı ileri sürüldü. Alyanak Camisinin ve kuran kursunun yerine yenisinin yapılıp yapılmayacağı ise bilinmiyor. Rantsal dönüşümün arkasında ise Öner Tugay'ın dışında, bazı isimlerinde bulunduğu ileri sürüldü.

Sesiz sedasız Öner Tugay'ın aldığı Alyanak konutlarının yerine yüksek beton yığınlarının yapılacağını ileri süren semt sakinleri, semtin görselinin bozulacağını savundular. Semtin tek camisi olan Alyanak Camisi ve kuran kursunun yıkılmasına izin verilmemesini isteyen semt sakinleri, "Semtimizin tek camisi ve kuran kursu var. Bunu da yıkacaklar. Semtimiz camisiz ve kuran kursuz kalacak" diyerek tepki gösterdiler.

DAHA ÖNCEDE İKİ CAMİ YIKTILAR

Erzurum'da daha öncede iki cami yıkıldı. Bu camilerin yerine yenilerinin yapılacağı açıklanmasına rağmen yapılmadığını belirten vatandaşlar sözlerini şöyle sürdürdüler:

"Eski terminalin yeri MNG'ye peşkeş çekildi. MNG AVM, akıllı konutlar ve yıkılan caminin yerine ise yeni cami yapılacağını açıkladı. Ama her nedense verilen bu cami sözü yerine getirilmedi. MNG AVM'sini hızlı bir şekilde tamamlarken, cami için ise bir çivi bile çakmadı. Bu durumada belediye göz yumdu ve göz yummayada devam ediyor."

İkinci yıkılan caminin ise İstanbulkapı'da bulunan ve şidi Büyükşehir Belediyesine bağlı Erkonut tarafından yaptırılan Şehriistanbul konutlarının yerinde bulunduğunu ifade eden vatandaşlar,"Burada köyhizmetlerinin camisi vardı. Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, bu camiyi yıktırdı ve yerine yenisinin yaptırılacağını açıkladı. Ama caminin yerinde şimdi kotlar yükseliyor" dediler.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum