1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da Fetö/pdy Davası
Erzurum'da Fetö/pdy Davası

Erzurum'da Fetö/pdy Davası

FETÖ/PDY bölgedeki adliye ile cezaevi yapılanmasından sorumlu olduğu iddia edilen eski öğretmen Hakan Bircan'ın "Silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Hakan Bircan, tutuklu bulunduğu Ordu E Tipi Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Sanık avukatı Gündüz Güneş de duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada, önce, davanın daha önce görülen ilk duruşmasına katılmayan Bircan'ın kimlik tespiti yapılıp iddianame okundu.

Ardından savunması alınan Bircan, ifadesinde, bilerek veya bilmeyerek hiçbir şekilde söz konusu terör örgütüne yardım etmediğini öne sürdü.

İddianamede üzerine atılı suçları işlemediğini iddia eden Bircan, "Bu yapıya ait okullarda çalışmış olmam tamamen ekonomik ve ailevi çıkarlarımdan dolayıdır. Söz konusu okullarda çalışmam o okulların yöneticileri ile aynı fikirlere sahip olduğum anlamına gelmemektedir." dedi.

Bircan, iddianamede öğretmen kimliği altında saklandığı ve asıl görevinin örgüt yöneticiliği olduğu yönündeki iddiaların tamamen soyut ve alt yapısı olmayan iddia olduğunu savunarak, şunları ifade etti: 

"Öğretmenlik mesleği yapan kişinin kanaatimce terör örgütü üyesi olması mümkün değildir. Çocuklarımı söz konusu okullara göndermiş olmam okul tarafından sağlanan avantajlardan dolayıdır. Yurt dışına çıkışlarım tamamen turistlik amaçlıdır. Bank Asya hesabım ise çalışmış olduğum şirketin maaş ödemeleri için açtırmış olduğu maaş hesabımdır. ByLock programını indirmedim ve kullanmadım. Sadece tanık beyanlarından yola çıkılarak bu programı kullanılmış olduğum iddia edilmektedir. Ben gerek darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da gerekse sonrasında hiç bir suça karışmadım. Üzerime atılı kod ismi kullandığıma ilişkin iddiayı da kabul etmiyorum. Kesinlikle suçlu değilim. Tahliyemi talep ediyorum."

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Bircan'ın bu halinin devamına karar vererek eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Hakan Bircan'ın, FETÖ/PDY üyesi ve örgüt yöneticisi olduğu, örgütün sözde Doğu Anadolu Bölgesi adliye ve ceza infaz koruma personeli sorumlularının en üst yöneticisi konumunda bulunduğu, Bank Asya'da hesabı olduğu, örgütle ilişkili okul ve kurumlarda çalıştığı belirtiliyor.

İddianamede, Bircan'ın "Silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.