1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da Kısıtlama kalktı ama...
Erzurum'da Kısıtlama kalktı ama...

Erzurum'da Kısıtlama kalktı ama...

Vali Okay Memiş, seyahat kısıtlamasının kalktığı 7 büyükşehirden biri olan Erzurum’da kente giriş ve çıkışların kontrol altında olmaya devam edeceğini bildirdi. Vali Memiş, “Riske atamayız” dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Pandemi’nin görüldüğü ilk günden bu yana alınan önlemler sayesinde vaka sayısı açısından ‘en şanslı’ illerin başında gelen Erzurum’da seyahat kısıtlaması kaldırıldı. Buna rağmen kentin giriş ve çıkışlarında önlemlerin devam edeceğini belirten Vali Okay Memiş, “Şu an pozitif kentte vaka sayısı 81. Daha öncede söylemiştim kentte salgını kontrol altına almış durumdayız. Her gün 300’e yakın test yaptığımız kentte bazen bir vakayla karşılaşıyor bazen de negatif sonuçlar alıyoruz. Filyasyon ekiplerimiz aralıksız bir şekilde süreci takip ederken, karantina altında olan 400 civarındaki vatandaşımızdan da şu ana kadar pozitif çıkan olmadı” diye konuştu. 

 

 

“VAKA SAYISI AZ DİYE BU İŞ BİTMEDİ!”

 

Tedbirlerin kesintisiz devam edeceğini vurgulayan Vali Memiş, şöyle devam etti. “Salgının ilk gününden bugüne büyük bir sabır gösteren Dadaşlar bundan sonra da tedbiri elden bırakmamalıdır. Seyahat kısıtlamasının kaldırılması demek bu işin bittiği anlamına gelmiyor. Öyle ki, kente giriş ve çıkışları kontrol altında tutmaya devam edeceğiz. Özellikle hemşerilerimizin yoğunlukla yaşadığı ve vaka sayıları yüksek olan İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli gibi şehirlerden gelenleri kontrol altında tutacağız. Zaten bu illerde kısıtlama devam ettiği için izin belgeleriyle giriş çıkış yapmak durumundalar. Biz de bu noktada tedbirlerimizi yoğunlaştıracağız. Rehavete kapılma gibi bir lüksümüz yok çünkü risk hala çok büyük ve salgın bitmiş değil.”

 

İSPİR’DE 9 VAKA VAR

 

Daha önce Tekman’da bir cenazeye katılım nedeniyle 43 vakanın birden artış gösterdiği kentte son olarak İspir’de önlem almayan iki kişi nedeniyle ilçede vaka sayısının 9’a çıktığını ifade eden Vali Memiş, “İspir de kontrolümüz altında ancak herkesin çok dikkat etmesi gerekiyor. Hem bireysel hem de toplum olarak önlemlere uymaya devam etmeliyiz. Bu süreçte vatandaşlarımızın desteğine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz” dedi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.