1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum’da mesai saatleri yeniden düzenlendi
Erzurum’da mesai saatleri yeniden düzenlendi

Erzurum’da mesai saatleri yeniden düzenlendi

İl Hıfzıssıhha Kurulu ildeki mesai saatlerini yeniden düzenledi. İşte detaylar...

A+A-

Erzurum Güncel- İl Hıfzıssıhha Kurulu ildeki mesai saatlerini yeniden düzenledi. Alınan karara göre İlde mesailer iki grup halinde gerçekleştirilecek. 1. Kategoride yer alan kurumlar saat 08:00-12:00/13:00-16:00 ve ikinci kategoride yer alan kurumlar ise 09:30-12:30/13:00-17:00 arasında mesai yapacak.

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, AFAD, SGK, İŞKUR Müdürlüklerinin ve 24 saat çalışma esasına göre çalışan kurumların çalışma saatleri kurumlar tarafından düzenlenecek. Yakutiye, Palandöken ve Aziziye dışında yer alan İl merkezi dışındaki 17 ilçede mesai saatleri 08:30-12:30/13:30-16:30 olacak.  Uygulama 14 Aralık pazartesi gününden itibaren başlayacak.

08:00 – 12:00 / 13:00 – 16:00 SAATLERİNDE MESAİ YAPACAK KURUMLAR

Merkez İlçe Kaymakamlıkları, YİKOB, Özel Kalem Müdürlüğü, İl Yazı İşleri Müdürlüğü, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, Açık Kapı Şube Müdürlüğü, İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü, İdare ve Denetim Müdürlüğü, İl İdare Kurulu Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Defterdarlığı, Vergi Dairesi Başkanlığı, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, DAP Bölge İdare Kalkınma İdaresi Bşk., Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Bölge Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi Doğu Ana. Şube Müdürlüğü, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, KUDAKA, Et ve Süt Kurumu 08:00 – 12:00 / 13:00 – 16:00 saatleri arasında mesai yapacak.

 09:30 – 12:30 / 13:00 – 17:00 SAATLERİ ARASINDA MESAİ YAPACAK KURUMLAR

İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, İl Planlana ve Koordinasyon Müdürlüğü, Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü, Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü, Ulaştırma 10. Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Devlet Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Gümrük Müdürlüğü, TUİK, İLBANK Bölge Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bölge Müdürlüğü, Kültür Varlıklarını Kor. Bölge Kur Müdürlüğü, TCDD Gar Müdürlüğü, Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, Erzurum Dış Ticaret Şube Müdürlüğü, Milli Piyango İdaresi Şube Müdürlüğü, Basın İlan Kurumu Şube Müdürlüğü, İletişim Başkanlığı İl Müdürlüğü, Türk Standartları Enstitüsü İl Müdürlüğü, Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü, Doğu Anadolu Temiz Hava Müd, Erzurum Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü, KOSGEB İdaresi Merkez Müdürlüğü, Doğu Anadolu İhr. Birliği Genel Sek., Gıda Kontrol Lab Müdürlüğü, Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar 13.Bölge Müdürlüğü, DMO İrtibat Bürosu ise mesaisini 09:30 – 12:30 / 13:00 – 17:00 saatleri arasında gerçekleştirecek.

İL HIFZISSIHHA KURULU KARARI

Erzurum Valisi Okay Memiş Başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar Valilikçe paylaşıldı. Kararda şunlar kaydedildi:

‘Tüm dünyada devam eden ve fiziksel temas, solunum vb. yollarla çok hızlı bir şekilde bulaşarak enfekte olan insan sayısını hızla arttıran Koronavirüs (Covid-19) salgınının kamu düzeninin bir parçası olan kamu sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri ile Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda İlimizde bugüne kadar birçok tedbir kararı alınmış ve uygulamaya geçirilmiştir.

Covid-19 salgınının yayılımının en aza indirilmesi amacıyla kamu çalışanlarına yönelik ilave tedbirleri içeren Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının 30.11.2020 tarih ve 46676 sayılı yazısı doğrultusunda 136. İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile çalışma saatlerine düzenleme getirilmişti.

Kontrollü sosyal hayat kapsamında salgının yayılma hızının kontrol altına alınması, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların mesaiye geliş ve gidiş saatlerinde hem trafikte oluşabilecek yoğunluğun hem de toplu taşımayı kullanacak insan sayısındaki yoğunluğun önüne geçerek salgının bulaşma riskini en aza indirmek amacıyla, İlimiz genelindeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların  mesai saatlerinde özel bir düzenlemeye gidilmesinin ve önceki İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararlarının iptal edilmesinin fayda sağlayacağı değerlendirilmiştir.

Bu çerçevede;

İl merkezimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan personelin 14 Aralık 2020 tarihinden itibaren ekteki listelerde tasnif edilmiş şekilde 08:00-12:00/13:00-16:00 ve 09:30-12:30/13:00-17:00 mesai saatlerine uygun olarak iki grup halinde çalışmasına (Bazı Kurum ve Kuruluşlar için Özel Kanun, Tüzük ve Talimatlarla tespit edilen mesai saatlerinin uygulanmasına ilişkin esaslar saklıdır.),

İl merkezi dışındaki 17 ilçede mesai saatlerinin 08:30-12:30/13:30-16:30 olacak şekilde yeniden düzenlenmesine,

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, AFAD, SGK, İŞKUR Müdürlüklerinin ve 24 saat çalışma esasına göre çalışan kurumların çalışma saatlerinin kurumlar tarafından düzenlenmesine,

Esnek çalışma usulü kararının ise kurumlardaki yoğunluk göz önünde tutularak hizmeti aksatmayacak şekilde kurum amirleri tarafından değerlendirilmesine,

Başta içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayatın temel ilkeleri, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan talimatlar, ilgili Bakanlıklar ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri dikkate alınarak Mülki İdare Amirleri ile sıralı/sorumlu amirlerce her türlü tedbirin titizlikle alınıp mesai düzeninin belirtilen çerçevede uygulanmasına, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine, Mülki Amirler ve sıralı/sorumlu amirlerce konunun hassasiyetle takibine;

Yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddeleri uyarınca İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararlarının ivedilikle alınması, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması hususunda? Oy birliği ile karar verilmiştir.’

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.