1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da okullar tatil mi?
Erzurum'da okullar tatil mi?

Erzurum'da okullar tatil mi?

Erzurum'da dün başlayan kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı ile tipi şehir içi ulaşımı durma noktasına getirdi. Bir çok semte okul servisleri yollarda kaldı. Peki 28 Şubat 2019 Perşembe bugün Erzurum'da okullar tatil mi oldu

A+A-

Erzurum Güncel- Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, bu gece saat 00.00'dan 18.00'e kadar Erzurum merkez, Tekman, Karayazı, Hınıs, Karaçoban ve Çat ilçelerinde kuvvetli, yer yer yoğun kar yağışı ve tipi bekleniyordu. Beklenen oldu. Erzurum'un birçok yerleşkeyle ilişkisi kesildi.

Şehir içinde ulaşım güçlükle yapılırken, okul servisleri birçok yerde yolda kaldı. Yoğun Kar yağışı ve tipiye rağmen okullar tatil edilmedi.  www.gazeteguncel.com 'u arayan öğrenci velileri çocuklarını okulla göndermeyeçeklerini açıkladı. Erzurum Valiliğine de çağrıda bulunan öğrenci velileri, yetkililerin dışarıya çıkarak bakmalarını istediler. 

Erzurum'da okullar tatil mi oldu sorusuna yanıt olacak hiçbir açıklama gelmedi.

Doğu Anadolu'da kar yağışı

- Kars, Erzurum ve Ardahan'da halen yoğun şekilde etkili olan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatıyor

 Doğu Anadolu'da 3 ilde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Erzurum ve Kars'ta önceki başlayıp dün gün boyunca aralıklarla devam eden kar, gece saatlerinde etkisini artırdı. Erzurum'da karla kaplanan yollarda sürücüler araçları ile ilerlemekte güçlük çekti.

Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri, ana arterlerin trafiğe kapanmaması için iş makineleri ile çalışma yapıyor.

Karayolları ekipleri de kentin diğer illerle bağlantısını sağlayan kara yollarında küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştiriyor.

Kars'ta da belediye ekipleri, cadde ve sokaklarda kar küreme çalışması yapıyor.

- Ardahan

Ardahan kent merkezi ile Göle ilçesinde de kar yağışı etkili oluyor.

Yolların karla kaplanması ve buzlanma dolayısıyla sürücüler zor anlar yaşıyor.

Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde zaman zaman tipiye dönüşen kar ve buzlanma nedeniyle sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum