1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da Ramazan Bayramı Tedbirleri
Erzurum'da Ramazan Bayramı Tedbirleri

Erzurum'da Ramazan Bayramı Tedbirleri

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, kentte Ramazan Bayramı'nın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi amacıyla çeşitli tedbirler alındığını kaydetti.

A+A-

Erzurum Güncel- Azizoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünün 14 Haziran'dan itibaren sorumluluk bölgelerinde huzur planlarını uygulamaya koyacağını, tertip ve tedbirlerinin 18 Haziran'a kadar aksaksızca sürdürüleceği bildirdi.

Havalimanı, üniversite kampüsleri, otogar ve terminallerde yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi ve devlet karayolları üzerinde tertip edilecek trafik ekipleri veya timlerinin sayılarının arttırılacağı ve vatandaşların hizmetlerine hazır hale getirileceğinin aktarıldığı açıklamada, "Danışma telefon hatlarında görev yapan personel sayısı takviye edilecek ve bu telefonlara yapılacak müracaat veya ihbarlar titizlikle ve derhal değerlendirilecektir." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıkları tarafından özellikle alışveriş ve eğlence yerleri ile diğer umuma açık mahallerin mevzuatlarına uygun olarak denetimleri tefrik edilecek, zabıta ekipleri marifetiyle etkin bir şekilde denetlenecektir. Belediyeler, itfaiye, su ve kanalizasyon ile Palen Doğalgaz arıza ekipleri hazır hale getirilerek, görev yapan nöbetçi memurlukları vatandaş müracaatlarına açık tutulacaktır. Toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla, gerekli tedbirler önceden planlanacaktır. İl Afet ve Acil Durum Merkezi, devlet hastaneleri acil servisleri, Toplum Sağlık Merkezleri ve nöbetçi eczaneler ile haberleşme ve elektrik arıza hizmetleri için gerekli ön hazırlıklar ilgili birimlerin üst yöneticileri tarafından önceden planlanacak ve acil müdahaleler için yeterli ekip ve teçhizatları hizmete hazır hale getirilecektir. Erzurum'da bayramın huzur ve güvenlik içerisinde idrak edilmesine esas olmak üzere, yukarıda belirlenen tertip ve tedbirlerin uygulanmasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini ve uygulamanın bizzat takibini önemle rica ederim."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.