1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Erzurum'da seçime kan bulaştı! İYİ Partili başkan hayatını kaybetti!
Erzurum'da seçime kan bulaştı! İYİ Partili başkan hayatını kaybetti!

Erzurum'da seçime kan bulaştı! İYİ Partili başkan hayatını kaybetti!

Erzurum'un Karaçoban ilçesi Kopal Mahallesinde oy kullanma işlemleri sırasında kavga çıktı. Son dakika habere göre, silahlı kavgada İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz da olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetti.

A+A-

Erzurum Güncel- Edinilen bilgiye göre, Kopal beldesinde aralarında husumet bulunan iki aile oy kullanmaya gittiği sırada karşılaştı. Sözlü tartışma kavgaya dönüştü. Silahların da kullanıldığı kavgada 2 kişi hayatını kaybederken, biri ağır 7 kişi yaralandı. 

İYİ Parti Erzurum Karaçoban İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz, Kopal Mahallesi'nde yer alan İMKB Ortaokulu'nda oy kullanma sırasında çıkan silahlı çatışmada hayatını kaybetti. Yeniçağ'da yer alan habere göre, İYİ Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Dumlu, olayı doğrulayarak Durmaz'ın cenazesinin morga kaldırıldığını söyledi.

Yaşanan olayın ardından açıklama yapan CHP Karaçoban İlçe Başkanı Hüsnü Yılan, “İçişleri Bakanlığı’ndan buraya görevli 24 kişi geldi. Biz bunu kabul etmedik, tepki gösterdik. Sonrasında ise ismini bilmediğim AKP Erzurum milletvekili aday adayı olan genç biri geldi. Onun da durmasını kabul etmedik. Kavga çıktı. Ateş ettiler. İYİ Parti ilçe başkanı Mehmet Sıddık Durmaz, oy kullanan bir vatandaş ve Agit Yazan yaşamını yitirdi” dedi.

36063350_223805961733623_5211403683631202304_n.jpg

İYİ PARTİ ERZURUM'DAN AÇIKLAMA

İYİ Parti Erzurum il Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada: "Karaçoban İlçe Başkanımız Sn. Mehmet Sıddık Durmaz, şerefsiz, namussuz, haysiyetsiz, kan emiciler tarafından acımasızca vurularak canına kıyılmıştır. Allah bu seçimde kan döken, koltuk uğruna insanların canına kasteden bu yaratıkların belasını bir an evvel verir. Bunun hesabı burnunuzdan fitil fitil gelecek bu dünyada olmazsa öbür dünyada" ifadeleri kullanıldı.

screenshot_1-008.png

HINIS CUMHURİYET SEVCILIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, saat 15.00 sıralarında Karaçoban ilçesi Kopal Mahallesi Kopal İlköğretim Okulu'nda oy kullanma alanında meydana gelen silahlı kasten öldürme, öldürmeye teşebbüs ve silahla kasten yaralama eylemleri ile ilgili olarak kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin önüne geçmek amacıyla açıklama yapılması ihtiyacı duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, soruşturmaya konu olayın, 5 yıl önce Karayazı ilçesinde "Y" ailesinden bir kadın ile "D" ailesinden bir erkeğin öldürülmesiyle başlayan kan davası yüzünden meydana geldiği ifade edildi.

Y. ailesinin oy kullanmak için Kopal İlköğretim Okulu'na geldiği ve oylarını kullanmalarının ardından D. ailesinden kimliği belirlenemeyen iki kişinin Y. ailesi mensuplarına hakaret ettiği aktarıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Taraflar arasındaki geçmişin getirdiği husumetin etkisiyle sözlü münakaşa büyüyerek Y.D. isimli kişi, elindeki tabancayla ateş ederek A.Y'yi vurmuş, M.Y. ile henüz kimliği tespit edilemeyen birkaç kişinin silahla karşılık vermesi sonrasında taraflar arasında çatışma çıkmış ve Y. ailesinden dört kişi ile D. ailesinden M.S.D. yaralanmıştır. Bu kişilerden M.S.D. Karayazı İlçe Devlet Hastanesinde, A.Y. ise Karaçoban İlçe Devlet Hastanesinde vefat etmiştir.

Cumhuriyet başsavcılığınca soruşturmaya konunun önemi ve aciliyetinden dolayı derhal soruşturma başlatılmış, olay yerinde gerekli inceleme ve tespit işlemleri için kolluk kuvvetlerine gerekli talimat verilmiştir. Soruşturmanın bizzat yerinde yürütülmesi için cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir.

Soruşturmaya konu menfur olayın 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleriyle bir illiyet bağının bulunmadığı, olayın geçmişe dayalı kan davasının getirdiği etkiyle meydana gelmiş bir adli vaka olduğu anlaşılmıştır."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.