1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da Tarihi Camiler Ramazana Hazır
Erzurum'da Tarihi Camiler Ramazana Hazır

Erzurum'da Tarihi Camiler Ramazana Hazır

Erzurum Müftüsü ramazan öncesi camilerde temizliklerin tamamlandığını, ses sistemlerinin elden geçirildiğini, tarihi camilerin ramazana hazır hale getirildiğini söyledi.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, ramazan öncesi Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve ilçe belediyelerinin de katkılarıyla, camilerde temizlikleri tamamlandıklarını, ses sistemlerinin yeniden elden geçirildiğini, tarihi camilerin ramazana hazır hale getirildiğini söyledi.

Sula, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum'un ramazan ayına hazır olduğunu belirtti.

Kadim şehir Erzurum'un camileriyle ünlü olduğuna dikkati çeken Sula, kent genelinde Selçuklu ve Osmanlı mimarilerine sahip pek çok tarihi yapı bulunduğunu dile getirdi.


Sula, "Lalapaşa ve Ulu Cami, bu anlamda önde gelen camilerimizdir. Tüm tarihi camilerimizin temizlikleri yapıldı. Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve ilçe belediyelerinin de katkılarıyla, camilerimizin temizlikleri tamamlandı. Ses sistemleri yeniden elden geçirildi. Tarihi camilerimizi ramazana hazır hale getirdik." diye konuştu.


Ramazan boyunca kentteki tüm camilerde her namaz vakti mukabele yapılacağını bildiren Sula, "Yine bütün camilerimizde teravih namazı öncesi programlarımız, vaaz ve nasihatlarımız olacak. Bununla ilgili de çalışmalarımızı tamamladık." ifadelerini kullandı.


On bir ayın sultanı olarak nitelendirilen ramazan ayının yardımlaşma ve bereket ayı olduğunu vurgulayan Sula, Müslümanların bu değerli ayı dolu dolu ve güzel şekilde değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.

Hafızlarıyla ünlü Erzurum'daki bazı camilerde teravih namazlarının hatimle kılınacağını anlatan Sula, şunları kaydetti: 


"Erzurum hafızlarıyla ünlü bir şehir. Burada yetişen hafızlarımız Türkiye çapında hep derece yapan hafızlar. Bazı camilerimizde bu yıl ramazan ayında hafızların imamlığında hatimle teravih namazı kılınacak. Ramazan, yardımlaşma, bereket ayıdır. İnşallah gönül dünyamızı 11 ayın sultanına hazırlamış şekilde, manevi, ruhi olgunluk içinde ramazana kavuşuruz. Ramazanı, ismine yakışır şekilde bereket içinde geçirmeye çalışırız. İnşallah, okuduğumuz hatimlerle, kılacağımız teravih namazlarıyla, manevi havası yüksek ramazan ayını en güzel şekilde idrak etmeye çalışırız."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.