1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da vurgunun yeni adı
Erzurum'da vurgunun yeni adı

Erzurum'da vurgunun yeni adı

İş hayatına atılmayı düşünen genç girişimciler için düzenlenen 'ücretsiz' KOSGEB Girişimcilik Eğitimlerine bazı işbirlikçi kurumların 'proje yazdırma şartıyla' kayıt yaptıkları iddia edildi.

A+A-

Erzurum Güncel- İş hayatına atılmayı düşünen genç girişimciler için düzenlenen 'ücretsiz' KOSGEB Girişimcilik Eğitimlerine bazı işbirlikçi kurumların 'proje yazdırma şartıyla' kayıt yaptıkları iddia edildi. Devletin sırtından rant elde etmeye çalışan kişi ya da kurumlar mercek altına alındı.

 

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) bir takım kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde düzenlediği 'uygulamalı girişimcilik' eğitimlerinde bazı uyanıkların rant elde etmeye çalıştığı öne sürüldü. Ücretsiz olan bu eğitimlere katılmak isteyen kişi ya da kişilere 'projelerini yazdırma' şartıyla kayıt yaptırılacağı söylenirken, bedel olarak da projeye göre 3-6 bin lira arasında ücret istendiği iddia edildi.

 

KOSGEB'in anlaşmalı kurumlarıyla her fırsatta 'ücretsiz' olarak duyurduğu bu eğitimleri tamamlayarak Girişimcilik Sertifikası almayı hak eden kişi ya da kişiler açmak istedikleri iş yeri için 50 bin lirası hibe, 100 bin lirası da faizsiz krediden yararlanabiliyor. KOSGEB'in işbirliği yaptığı bir takım kurumların kendilerine başvuran kişi ya da kişilerden "Projenizi anlaşmalı kurumumuza hazırlatırsanız kaydınızı yaparız, aksi takdirde projeniz KOSGEB'den geçmez" dediği iddia iddiaları KOSGEB'i harekete geçirdi.

 

Başta Erzurum olmak üzere Doğu'daki birçok ilde ranta dönüştüğü belirtilen bu kayıt işlemleri için KOSGEB inceleme başlattı. Genç girişimcileri desteklemek ve iş hayatlarında onlara yön verebilmek için bu eğitimleri düzenlediklerini belirten KOSGEB yetkilileri, bunun ranta dönüştürülmesine izin vermeyeceklerini bildirdi. Gelen şikâyetleri değerlendirdiklerini kaydeden yetkililer, anlaşmalı kurumların gözden geçirildiğini dile getirdiler.

 

Onur SAĞSÖZ/Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum