1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'daki uyuşturucu ticareti davasında karar
Erzurum'daki uyuşturucu ticareti davasında karar

Erzurum'daki uyuşturucu ticareti davasında karar

Biri eski polis 4 sanık, "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak veya sağlamak" suçundan 25'er yıl hapis ile 300 biner lira adli para cezasına çarptırıldı

A+A-

eRZURUM gÜNCEL- Erzurum'da, uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla yargılanan biri eski polis 4 sanığa, 25'er yıl hapis ile 300 biner lira adli para cezasına verildi.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklardan meslekten ihraç edilen polis Ercan Bakan'ın yanı sıra İsmail Gülaçtı, Kader Kütahya ve Mustafa Kemal Yılmaz ile avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı, cumhuriyet savcısının bir önceki celse sunduğu esas hakkındaki mütalaasında, sanıkların "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak veya sağlamak" suçundan cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ettiğini anımsattı.

Mütalaaya karşı söz verilen sanıklar, suçlamaları kabul etmedi, beraat ve tahliye talebinde bulundu.

Sanık avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak, beraatlerini istedi.

Sanıklar son sözlerinin sorulması üzerine suç işlemediklerini ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, haklarında çeşitli nedenlerle artırım ve indirim uyguladığı sanıkların tamamını "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak veya sağlamak" suçundan 25'er yıl hapis ile 15 bin gün karşılığı 300 biner lira adli para cezasına çarptırdı.

Heyet ayrıca sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

- İddianameden

İddianamede, Erzurum-Aşkale karayolundaki polis uygulama noktasından peş peşe geçen araçlardan birinde sanıklardan Kütahya ve Bakan, Nenehatun Termal Tesisleri yanında durdurulan diğer araçta ise Yılmaz ve Gülaçtı'nın bulunduğu belirtilmişti.

Yılmaz'ın Düzce'den araç kiraladığı ancak kendisinin diğer araçta bulunduğunun tespit edilmesi üzerine her 2 araçtakilerin birbirleriyle bağlantılı olduklarının anlaşıldığı vurgulanan iddianamede, aramalarda aracın bagajındaki inşaat malzemelerinin altına gizlenen poşetlerde 20 paket eroin ele geçirildiği anlatılmıştı.

Bakan'ın, Van'ın Başkale ilçesinde polis memur olarak görev yaparken uyuşturucu işine karışması sonucu 2010'da meslekten ihraç edildiğine dikkati çekilen iddianamede, Bakan'ın diğer sanıklarla irtibat kurup Van'dan İstanbul'a uyuşturucu getirmeleri karşılığında kişi başı 5 bin liradan anlaştığı ifade edilmişti.

İddianamede, 9 kilo 817 gram eroin ile yakalanan 4 sanığın, "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak veya sağlamak" suçundan 15 yıldan az olmamak üzere hapis ile adli para cezasına çarptırılmaları talep edilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.