1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Erzurum’u heyecanlandıran yatırım hazırlığı
Erzurum’u heyecanlandıran yatırım hazırlığı

Erzurum’u heyecanlandıran yatırım hazırlığı

Kar küreme makineleri, yükleyiciler, forklift , greyder, yol ve asfalt makineleri, sanayi tipi yer fırçalama makineleri, çim biçme makineleri, dizel yakıtın donmasını engelleyen ve performansını artıran wido antijel katkısı gibi ürün yelpazesine sahip

A+A-

Erzurum Güncel- Kar küreme makineleri, yükleyiciler, forklift , greyder, yol ve asfalt makineleri, sanayi tipi yer fırçalama makineleri, çim biçme makineleri, dizel yakıtın donmasını engelleyen ve performansını artıran wido antijel katkısı gibi ürün yelpazesine sahip Durkar LTD, Erzurum’a yatırım için kolları sıvadı. 
Yeni ürünü olan Amkodor 37 isimli kar küreme makinesini görücüye çıkaran Durkar A.Ş. yöneticilerinden H.İbrahim Dursunoğlu; “Bu tür makinelerin, Erzurum gibi kış şartlarının ağır olduğu ve karla mücadelenin yoğun olarak yaşandığı illerde, Amkodor 37 ile hem zamandan hem de araç ve iş gücünden tasarruf ediliyor. Biz bu hizmeti bir adım ileri taşıyarak, üretim fabrikası Rusya’da olan Amkodor firmasıyla görüşmeler yaparak, Erzurum’a Amkodor 37’nin üretim fabrikasını kurmak için girişimlerde bulunduk. Yerel yönetimlerin verecekleri destek, Erzurum’a yüksek oranda katma değer katacaktır. Ayrıca tesisin sağlayacağı istihdam şehrin yeni bir kazanç kapısı olacaktır.” dedi.
Durkar Dursunoğlu Kardeşler; Amkodor tecrübesiyle Erzurum’da yatırıma hazırlanıyor
90 yıllık iş makineleri üretim tecrübesi bulunan Belarus’un en büyük firması Amkodor Holding ile Erzurum merkezli Durkar Dursunoğlu Kardeşler güçlerini birleştirmeye hazırlanıyor.
Holdingin Dünya genelinde 27 fabrikası bulunduğunu söyleyen Dursunoğlu; “Cazibe merkezleri programı ile Erzurum 2. Organize sanayi bölgesinde fabrika açmaya karar verdik. Erzurumlu ortaklarımızla 2. organize sanayi bölgesinde, Palandöken A.Ş. ve Erzurum Büyükşehir Belediyesine ziyaretlerde bulunduk. Görüşmeler neticesinde firma yetkilileri olarak, yatırımın Erzurum’da yapılmasına karar verdik. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Aynalı ile istişare ettikten sonra, bu yatırımın Erzurum’a getireceği olanakları ve faydalarını konuştuk. Neticede Erzurum’da yükleyici, greyder, yol ve asfalt silindirleri, forkliftler ve karla mücadele ekipmanları üretmeye karar verdik.” dedi.
Karla mücadelede ileri düzeyde gelişmişlik gösteren Belarus ve Rusya Federasyonunun kullandığı karla mücadele, makinası Amkodor 37’yi ilk prototip olarak getiren Durkar Dursunoğlu Kardeşler, bu makinanın Erzurum’da üretileceği konusunda müjdeyi verdiler. Amkodor 37 kar küreyici ilk geldiği günden bu güne, Erzurum ve civar illerden büyük bir ilgi gördü. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Fen İşleri Daire Başkanı Tuncay Atasever, Yol Şube Müdürü Bülent Heray, Büyükşehir Belediyesi’nin dutçu şantiyesinde Amkodor 37’nin demosuna katılarak makine hakkında incelemelerde bulundular. “Amkodor 37’nin karla mücadeleyi farklı bir boyuta taşıdığını” söyleyen Mehmet Sekmen, makinenin doğu Anadolu’da ki tüm belediyelerin kullanması gerektirdiğini belirtti.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi firmalarından Palandöken A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Sekmen, dutçu şantiyesinde makineyi kullanarak, makinenin kış şartları için özel üretilmiş olması sebebiyle tam teknik özelliklerine hayranlığını ifade etti.
Amkodor 37, -40 dereceye kadar rahatlıkla çalışabilen bir motora sahip. Bununla birlikte sürücü koltuğu ısıtmalı olan araç hem 4x2 hemde 4x4 olarak kullanılabilmektedir. Karla mücadele Amkodor 37 kullanılmaya başlamasıyla beraber, kar temizliği için yolların kapatılması problemini ortadan tamamen kaldırıyor. Amkodor 37 i kar temizliği yaparken aynı zamanda da trafik akmaya devam ediyor.
Orhan Bozgan; “Tonla harcanan para azalacak”
Amkodor 37 Türkiye’ye geldiğinden beri bir çok ziyaretçi makineyi test etti. Erzurum Teknik Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Fuat Açıkgöz, Bingöl Belediyesi Başkan Yardımcısı Orhan Bozgan, Palandöken Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Bülent Engin makinayı yerinde inceleyerek değerlendirmelerde bulundu. Ali Fuat Açıkgöz, bu makinenin Erzurum’da karla mücadeleyi hafifleteceğini belirtti. Öte yandan Orhan Bozgan, “Bingöl’de böyle bir makinenin kullanılması karla mücadeleye harcanan tonla paranın azalacağını bellirtti”. Isparta Belediyesi, makinenin alımı için ihale işlemlerini başlattı.
Erzurum politikacılarından Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Orhan Deligöz ve İbrahim Aydemir; fabrikanın açılması konusunda her türlü destekleri vereceklerini bildirdiler. Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise yatırımın Erzurum’da kalması için her türlü yardımı yapacaklarını beyan ettiler. 16 Nisan’dan sonra Erzurum’dan Minsk’e gidecek olan ilk heyette Mehmet Sekmen’de bulunacağını ve Amkodor ile Durkar Dursunoğlu Kardeşler arasında her türlü kolaylığı sağlayacağını bildirdi. Sekmen, makinaların öncelikle kendi belediyesi tarafından alınacağını ve İstanbul piyasasına girebilmesi için gerekli bütün temasları sağlayacaklarını bildirdi. Ayrıca T.B.M.M. Belarus Dostluk Grup Başkanı Düzce Milletvekili Sayın Fevai Aslan da desteklerini bildirdiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.