1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'un çok bilenleri "Susup Kaldı"
Erzurum'un çok bilenleri "Susup Kaldı"

Erzurum'un çok bilenleri "Susup Kaldı"

‘Tarım Sektörü’ konulu toplantıda sektör temsilcileriyle bir araya gelen Erzurum Valisi Okay Memiş, karşılaştırma yapmak için 40 yıl önceki hayvan varlığı verisini sordu.

A+A-

Erzurum Güncel- Onur SAĞSÖZ-‘Tarım Sektörü’ konulu toplantıda sektör temsilcileriyle bir araya gelen Erzurum Valisi Okay Memiş, karşılaştırma yapmak için 40 yıl önceki hayvan varlığı verisini sordu. Tarım İl Müdürü Osman Akar’ın bile cevap veremediği soru karşısında salon sessizliğe büründü.

Türkiye’de tarım ve hayvancılık sektöründeki önemli potansiyeliyle bilinen Erzurum’da adeta kentin kaderini belirleyecek bir toplantı düzenlendi. İlgili kamu kurum ve kuruluşlar ile her iki sektörün temsilcileriyle Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nde bir araya gelen Vali Okay Memiş, “Ne yapabiliriz?” sorusuna cevap aradı.

HERKESİ UYARDI

Tarım ve hayvancılık konusunun milli bir mesele olduğunun altını çizen Vali Memiş, “Erzurumlunun karnını Erzurum’da doyurmak amacında olmalıyız. Üreten bir şehir ve tarımsal kalkınmayı sağlamış bir Türkiye için elimizdeki bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Bu nedenle somut projeler üretmeli icraate yönelik işler yapmalıyız. Yapacağımız her projenin ayakları yere sağlam basmalı. Harcadığımız paraları çarçur etmemek sizlerin de sorumluluğunda. Her şeyi devlet bilecek diye bir şey yok” diye konuştu.

BRİFİNG VERDİ AMA…

Vali Memiş’in açıklamalarından sonra İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, kentin tarım ve hayvancılık konusundaki durumunu rakamlarla anlatmaya çalıştı. 2017 yılı hayvan varlığının büyükbaş da 731 bin bu yıl ise 790 bine ulaştığını belirten Akar’a bu sırada Vali Okay Memiş, “40 yıl önce neydi?” diye sordu. Müdür Akar’ın bile cevaplayamadığı soru karşısında sektörün ilgili tüm temsilcileri sessizliğe bürünürken, sadece Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, “Sayın Valim ben 1952 doğumluyum. 1970’lerde buralar hayvandan geçilmezdi. Şu an 50’de biri bile yok” diyerek karşılık vermeye çalıştı. 

Bu diyaloğun ardından toplantı daha 40 yıl önceki durumu bilmeyen sektör temsilcilerinin sorun ve çözüm önerilerini anlatmasıyla devam etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum