1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Erzurum'un gözü kulağı Bursa'du
Erzurum'un gözü kulağı Bursa'du

Erzurum'un gözü kulağı Bursa'du

Gazişehir mi, Erzurum mu? Bu sorunun cevabı Bursa’da yanıt bulacak. 1.lig play-off finali saat 21.30’da başlayacak. müthiş kapışma beINSPORTS 2’den yayınlanacak. Erzurum bu saate kilitlendi. Binlerce Erzurumlu Bursa'ya akın etti.

A+A-

Erzurum Güncel- 1.Lig’de büyük gün geldi çattı... Play-Off sistemine geçildikten sonraki 23. final Bursa’da oynanacak. Bugün saat 21.30’daki karşılaşmada Gazişehir ile Erzurumspor kozlarını paylaşacak. Çaykur Rizespor ve Ankaragücü’nün ardından Süper Lig’e son biletin sahibini bulacağı mücadele öncesi nefesler tutuldu.

Gazişehir, Play-Off yarı finalinde Boluspor’u saf dışı bırakırken, Erzurumspor ise güçlü rakibi Ümraniyespor’u her iki maçta devirip adını finale yazdırdı. Ligde normal sezonu 5. ve 6. sırada bitiren iki ekibin ilk yarıdaki mücadelesi 2-2 bitmiş, ikinci devredeki maçı ise Erzurum taraftarının önünde 2-1 kazanmıştı.

50 milyon TL’lik maç 

Finali kazanan ekip Süper Lig’e yükselmenin yanı sıra ciddi bir gelirin de sahibi olacak. Kulüplere aktarılan kaynak uygulamasına göre Play-Off’tan mutlu sona ulaşacak takım 50 milyon TL’nin üzerindeki ayak bastı parasını kasaya koyacak.

Eski arkadaşlar rakip oldu

Futbolculukları döneminde Gençlerbirliği’nde birlikte top koşturan Gazişehir Teknik Direktörü Erkan Sözeri ile Erzurum’un hocası Mehmet Altıparmak, bugünkü finalde birbirlerine rakip olacak. İki çalıştırıcı da sezon içinde yaşanan teknik adam değişikliklerinin ardından takımlarının başına geçti. Mehmet Altıparmak Osman Özköylü’nün, Erkan Sözeri ise Hüseyin Kalpar’ın yerine göreve geldi.

18 senelik hasret

TFF 2. Lig’den 1. Lig’e çıkan ve ilk sezonunda Play-Off finaline yükselmeyi başaran Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 2000-2001’den beri Süper Lig’den uzak kalan Erzurum’a tekrar bu sevinci yaşatmak istiyor. Mehmet Altıparmak ve öğrencileri, şehrin 18 senelik hasretine son vermeyi hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.