1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Eşref Kolçak sağlık durumu nasıl?
Eşref Kolçak sağlık durumu nasıl?

Eşref Kolçak sağlık durumu nasıl?

Eşref Kolçak en son sağlık durumu nasıl? Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden biri olan Eşref Kolçak’ın son dakika evinde fenalaşması sonucu ambulansla Gemlik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi. Peki Eşref Kolçak yoğun bakımda mı?Kolçak kimdir?

A+A-

Erzurum Güncel- Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden biri olan Eşref Kolçak’ın son dakika evinde fenalaşması sonucu ambulansla Gemlik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi. Peki Eşref Kolçak yoğun bakımda mı? Eşref Kolçaksağlık durumu nasıl? Eşref Kolçak kimdir?

Ses sanatçısı Onur Akay, 92 yaşındaki Eşref Kolçak'ın evinde fenalaştığını ve komşusu tarafından ambulansla Gemlik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını belirtti. Eşref Kolçak kimdir? Eşref Kolçak kaç yaşında, neden hastaneye kaldırıldı? Usta oyuncu Eşref Kolçak hastaneye kaldırıldı haberi şoke etti. Eşref Kolçak birçok yapımda rol alan önemli oyuncularımızdan. Eşref Kolçakkimdir sorusunun cevabı haberimizde yer alıyor. Eşref Kolçak, 28 Ocak 1927 Tarihinde Erzurum İspir'de doğdu. Babası İspir Gaziler köyünden Harun Kolçakoğlu, annesi ise daha sonra Hateme adını alan Rus kökenli Katya'dır.

"Yaşlılık ve yalnızlık"

Onur Akay'ın kendi internet sitesinde yayınladığı yazı şöyle: "Bu sabah aldığım haber beni derinden üzdü... İşte yaşlılık ve yalnızlık. Sanat camiasından hepimizin hem ilgilenmesi, hem de 'ileride ne olacağım' diyerek örnek alması gereken bir tablo ile karşılaştım. Değerli oyuncumuz Eşref Kolçak’tan geçtiğimiz nisan ayında iyi haberler gelmiş ve taburcu olduğunu duyurmuştum. Hatta Eşref Bey, taburcu olduktan sonra Hülya Koçyiğit’in programının çekimlerine bile katılmıştı. Daha sonra evinde kalmaya başlayan usta oyuncu, evde uzun süre su içmemiş ve böbrekleri iflasa gitmek üzereyken evinde fenalaşmış. Bunun üzerine komşusu ambulansla Gemlik Devlet Hastanesi’ne kaldırmış. Bazı akrabaları kendisi ile ilgileniyormuş ama şehir dışında olduklarından haftada iki gün gelebiliyorlarmış. Çok zaman refakatçi olmadan hastanede yalnız kalan Eşref Kolçak’a, oyuncu Semra Sima gönüllü olarak bakmak istediğini bana iletti. Usta oyuncumuzun telefonu bile komşusunda duruyor.

Eşref Kolçak kimdir?

Eşref Kolçak Erzurum, İsprili’dir ve 28 Ocak 1927 tarihinde doğmuştur. Kova burcu erkeğidir. 1941 yılında İstanbul'a geldi. Kasımpaşa'da oturdu. Sultan Ahmet Erkek Sanat Enstitüsü'nü bitirdi. Tesfiyecilik, marangozluk okudu. Marangozluk ve ayakkabı tamirciliği gibi işlerde çalıştı. Kasımpaşa'da oturduğu zamanlarda marangoz dükkanı ve mobilya mağazası vardı. Eşref Kolçak, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Harun Kolçak’ın babasıdır.

1944 yılında Atilla Revü Opereti'nde tiyatroya başlayan sanatçı, 1945 yılında Ses Tiyatrosuna geçti.

1947 yılında figüranlıktan oyunculuğa geçtiği film Cahide Sonku ile birlikte oynadığı “Fedakar Ana” filmi olmuştur. 1950'li ve 60'lı yıllarda, melodram ve kahramanlık filmlerinin jönü olarak çıktı karşımıza.

Bir Şoförün Gizli Defteri (Atıf Yılmaz), Namus Uğruna, Düşman Yolları Kesti (Osman F. Seden) önemli filmerinden bazılarıdır.

Sanat hayatı boyunca 200'e yakın sinema filmi ve televizyon dizisinde rol aldı.

Ei Bursa'nın Gemlik ilçesindeki evlerinde yaşıyor.

Eşref Kolçak, 1955 de Özcan Kolçak ile evlendi , eşi 13 ocak 2010 da vefat etti. Pop müzik sanatçısı Harun Kolçak‘ın babasıdır.

Kanser tedavisi gören pop müzik sanatçısı olan oğlu Harun Kolçak 20 Temmuz 2017'de hayatını kaybetti.

Ödülleri:

1961 Türk Filmleri Yarışması, “En İyi Erkek Oyuncu” Ödülü, Namus Uğruna

2000 Antalya Altın Portakal Film Festivali, “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” Ödülü, Güle Güle

2003 Antalya Altın Portakal Film Festivali, Yıldırım Önal Anı Ödülü. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.