1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Et sektörünün kalbi ETB’de attı
Et sektörünün kalbi ETB’de attı

Et sektörünün kalbi ETB’de attı

Erzurum Ticaret Borsası’nın ev sahipliği yaptığı, Erzurum Kırmızı Et Yönetim Kurulu Toplantısı; Sektör Temsilcileri, Erzurum Milletvekilleri ve Sivil Toplum Örgütü Başkanları’nın katılımı ile gerçekleştirildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Yönetişim ve Strateji Çalışma Grubu olarak adlandırılan, Erzurum Kırmız Et Kümelenme Yönetim Kurulu; Et sektöründeki sorunların ve çözüm yollarının aşılabilmesi için yapılacak çalışmaları görüşmek üzere ilk toplantısını bugün Erzurum Ticaret Borsası toplantı salonunda yaptı. 
Açılış konuşmasını yapan Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Erzurum Kırmızı Et Kümelenme Ekibi’nin kısa süre zarfında büyük işler gerçekleştirdiğini ifade ederek, “İlimizde önceliği tarım ve hayvancılık almaktadır. Bizler Kırmızı Et Kümelenme Ekibi olarak, Et Sektörünün önündeki temel sorunları paydaşlarımız ile görüşerek, bu sorunlara yerinde çözüm bulmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Çok değerli milletvekillerimiz, kamu kurum kuruluş ve sivil toplum örgütlerimizin değerli temsilcileri de bizleri burada yalnız bırakmayarak davetimize icabet ettiler. Burada Erzurum ve bölgemizin temel sorunlarına değinip, yapılması gerekenleri masaya yatırarak; Köklü çözüm yolları bulmaya çalışacağız” dedi. 
Daha sonra söz alan, Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Proje Koordinatörü Tülin Teker ise Kırmızı Et Üretim ve İşlenmesinde İşbirliği Süreçlerinin Analizi Projesi hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. Tülin Teker sunumunda kümelenme bazlı destek sistemi için ilk pilot uygulamanın Erzurum’da yapıldığını ve elde edilen tecrübenin ulusal platformda paylaşılarak kümelenme modelinin Tarım ve Hayvancılık sektörlerinin rekabetçiliğinin artırılması için kullanımının yaygınlaştırılabileceğini söyledi. 
Erzurum Kırmızı Et Teknik Destek Ekibinden Kümelenme Uzmanı Barış Cihan Başer tarafından, Erzurum Kırmızı Et Kümelenmesi için hazırlanan yönetişim modeli ile ilgili bilgi verildi. Operasyonel ve izlenebilir bir yönetişim yapısı hedeflediklerini söyleyen Başer, sektör paydaşlarının küme yönetiminde etkin olarak yer alması ile hedeflere ulaşılabileceğini kaydetti. 
Öte yandan toplantıda söz alan Ak Parti Milletvekili İbrahim Aydemir; ‘İnovasyona dayalı paydaşlarla irintili olan sektörlerin çalışmaları her zaman başarılı olmuştur.’ Şeklinde görüş belirtirken, İyi Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli’de, kendisinin geçmişte farklı bir sektörde kümelenme çalışması yaptığını, bu nedenle çalışmaları başarılı bulduğunu ve desteklediğini ifade etti. 
Vali Yardımcısı Sadettin Doğan ise, Et Sektörünün Kümelenme aşamasında gerçekleştirdi bu toplantının ilk olması hasebiyle olumlu geçtiğini ve böylesine toplantıların sürekli hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. 
Düzenlenen Toplantıya Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İyi Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Vali Yardımcısı Sadettin Doğan, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı Hüseyin Koçan, Atatürk Üniversitesi Gıda Hayvancılık Uygulama Merkezi Müdürü Prof Dr. Mustafa Yaprak, Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar , Tarım Orman İl Müdür Yardımcısı Cengiz Ceylan, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Ahmet Kılıç, ETSO Meclis Üyesi Haydar Kavurmacı, Aziziye Ziraat Odası Başkanı Şahset Kahraman ile Yakutiye Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım katıldılar. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.