1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. ETÜ Rektöründen gelen itiraf
ETÜ Rektöründen gelen itiraf

ETÜ Rektöründen gelen itiraf

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Erzurum’un kaliteli, nitelikli beyin göçü verdiğini söyledi. Bir üniversite kenti olan Erzurum’da ilk kez bir Rektör’ün böylesi önemli bir konuda itirafda bulunması dikkat çekti.

A+A-

Erzurum Güncel- ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, bugün kampüs içindeki Öğrenci Yaşam Merkezinde gazetecilerle bir araya geldi. Geçen yıl 10 Aralık’ta başladığı Rektörlük görevinde geçen zaman içinde neler yaptığını anlatan Prof. Dr. Çakmak, önemli bir detayın altını çizdi. Bir üniversite kenti olan Erzurum’da gelmiş geçmiş bir çok Rektör’ün kabullenmediği ‘beyin göçü’ konusunda, adeta itirafta bulunan Prof. Dr. Çakmak, “Kaliteli, nitelikli beyin göçü veriyoruz. Bunu tersine çevirmeliyiz” dedi.

 

ÜNİVERSİTELER ARASI İŞBİRLİĞİ

 

Bu konuda radikal bir karar aldıklarını kaydeden Rektör Çakmak, Atatürk Üniversite’siyle işbirliği içinde olduklarını ve araştırma merkezlerini birleştirdiklerini dile getirdi. Doğu’da görev yapan hocalar olarak bir çok projede hakem ve danışman olarak görev aldıklarını belirten Prof. Dr. Çakmak, şunları söyledi.

 

 

PASTANIN TAMAMINI ONLAR YİYOR

 

“Hakem ve danışman olarak yer aldığımız bu projelerde pastanın kaymağını demiyorum, pastanın tamamını batıdaki üniversiteler yiyor. Erzurum’daki iki üniversite neden bu pastadan pay almasın diyoruz. Neden yürüyen milli projelerden ki bu milli projelerin bazı alt sistemleri şehrimizde üretilmesin diyoruz. Neden iki üniversite olarak şehrimizde üretimin geliştirilmesi yönünde katkı sunmuyoruz. Bu noktada artık radikal bir karar aldık. Üniversitenin tek misyonu eğitim ve öğretim değildir dedik. Nitelikli eğitim öğretim elbetteki olacak ama üniversite rektörleri olarak bizim temel misyonlarımızdan bir tanesi de şehrimizin gelişimine, şehrimizde teknolojik üretimin gelişmesine katkı sunmak. Bu konuda çok kararlıyız ki çalışmalara başladık. Ortak AR-GE portalımızı oluşturduk. Bizim temel amacımız Erzurum’da yüksek teknoloji tabanlı üretimin de yapılacağı konusunda çalışmalar yapmak.”

 

SANAYİCİLERİN CEBİNDEN TEK KURUŞ ÇIKMAYACAK

 

Bu anlamda ilk adım olarak Erzurum 1 Organize Sanayi Bölgesi’yle işbirliği protokolü imzaladıklarını anımsatan Rektör Çakmak, “Sanayici işadamlarımızla bir araya geldik. Onlara, proje çalışmalarında size ücretsiz danışmanlık yapalım dedik. Bu konuda kurmuş olduğumuz bir proje koordinasyon merkezimiz var. Teknoloji Transfer Ofisimiz var. Bu ofisimiz kanalıyla projelendirme çalışması yapalım ve de bu projelerinizi sizin cebinizden para çıkmadan TÜBİTAK’a sunalım. TÜBİTAK zaten bu danışmanlık ücretini kendisi ödüyor. Sanayicimizin cebinden tek kuruş para çıkmadan bunları yapabiliriz. Dediğim gibi bir araya geldik ve bunları anlattık. Kendileri de bu konuda çok ciddi bir şekilde destek sundular” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.