1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. ETÜ ve Rektörü bir skandala imza attı!...
ETÜ ve Rektörü bir skandala imza attı!...

ETÜ ve Rektörü bir skandala imza attı!...

Muammer Hocanın üniversitesi olarak bilinen Erzurum Teknik Üniversitesi bir skandala imza attı. Erzurum getirilen bilim adamı tepki çeken mektuba imza atan isim çıktı. Gazete Güncel'in özel haberi

A+A-

Erzurum Güncel-(ÖZEL HABER)- Hafta sonu Erzurum Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Gen Aktüel Kulübü tarafından düzenlenen Uluslararası Katılımlı Nobelyum Bilim Kongresine katılan Nobel Ödüllü bilim adamı Tim Hunt'un Türkiye  ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtı mektuba imza attığı ortaya çıktı.

28 Şubat'ta FETÖ destekçileri Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'a verilen ağırlaştırılmış müebbet cezası sonrası Nobel Ödülü sahibi 38 yazar ve bilim insanı Erdoğan'a mektup yazmıştı. Yazılan mektupta adeta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alınmıştı. İmzalanan mektupta Nobel Ödüllü bilim adamı Tim Hunt'da imzası da bulunuyor.

Nobel ödüllü yazarlar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazılan açık mektupta "tutuklu yazarlar serbest kalıp, hukukun üstünlüğüne dönülene kadar Türkiye'nin özgür dünyanın bir parçası olduğunu savunamayacağını" ifade edilmişti.

İngiliz The Guardian gazetesinin 'Opinion' (Görüş) bölümünde yayınlanan açık mektupta "haksız tutuklamaların ve mahkumiyetlerin Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarına, onuruna ve vatandaşlarının refahına zarar verdiği" belirtiliyor.

ETÜ BİLİM ADAMINI ARAŞTIRMADI MI?

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı'nın, Erzurum'a getirilen Nobel Ödüllü bilim adamı Tim Hunt'u araştırıp araştırmadığı merak konusu oldu. Tim Hunt'un kimliğinden haberdar olan bazı önemli isimlerin ise davetli olmalarına rağmen programa katılmadıkları öğrenildi.

Nobelli yazarlardan Erdoğan'a açık mektup ile ilgili görsel sonucu

İŞTE O MEKTUP

Nobel ödüllü 38 yazar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazılan açık mektupta "tutuklu yazarlar serbest kalıp, hukukun üstünlüğüne dönülene kadar Türkiye'nin özgür dünyanın bir parçası olduğunu savunamayacağını" ifade etti.

İngiliz The Guardian gazetesinin 'Opinion' (Görüş) bölümünde yayınlanan açık mektupta "haksız tutuklamaların ve mahkumiyetlerin Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarına, onuruna ve vatandaşlarının refahına zarar verdiği" belirtildi.

Mektupta, gazeteci-yazar Ahmet Altan, ekonomi profesörü Mehmet Altan ve gazeteci Nazlı Ilıcak'ın tutuklanması ayrıntılı bir biçimde örnek gösterilerek, Türkiye'de muhalif seslerin ve iktidarı eleştirenlerin sistematik olarak susturulduğu yazıldı.

The Guardian@guardian

An open letter to President Erdoğan from 38 Nobel laureates | JM Coetzee, Kazuo Ishiguro, Svetlana Alexievich and others https://trib.al/2JWkvoE 

An open letter to President Erdoğan from 38 Nobel laureates | JM Coetzee, Kazuo Ishiguro, Svetlana...

Until Turkey frees detained writers and returns to the rule of law, it cannot claim to be a member of the free world, writes JM Coetzee, Kazuo Ishiguro, Svetlana Alexievich and others

theguardian.com

Twitter Ads info and privacy

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks'in hazırladığı Türkiye'de İfade Özgürlüğü başlıklı rapordan alıntıların da yer aldığı mektupta şu ifadelere yer verildi:

"Cumhubaşkanı Erdoğan, darbe girişimiyle bağlantılarına yönelik somut kanıt sunulmadan ve adil yargılanmaları sağlanmadan gazetecilerin çıkardıkları işlerden dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmeleri, gazetecilik mesleğini ve Türkiye'deki basın ve ifade özgürlüğünü ciddi boyutta tehdit etmektedir."

Erdoğan'a 1998'te okuduğu şiir yüzünden 10 ay hapse mahkum edilmesi hatırlatılan mektupta, "Siz de 1997'de bir konuşma sırasına yaptığınız alıntıdan dolayı 321. madde gereği belediye başkanlığı görevinden alınıp hapse mahkum edildiniz. Bu haksız, hukuksuz ve acımasız bir durumdu. O dönem sizi savunan bir çok insan hakları örgütü şu an sizin ülkenizde yaşanan ihlaller karşısında dehşete düşmüştür." denildi.

Nobelli yazarların imzaladığı mektup: "Mevcut şartlar alında bizler, Türkiye'de yaşayanların, müttefiklerinin ve bağlı olduğu uluslararası kuruluşların endişelerini dile getiriyoruz. Olağanüstü halin kaldırılması ve ivedilikle hukukun üstünlüğüne dönülüp, düşünce ve ifade özgürlüğünün tam olarak sağlanması çağrısında bulunuyoruz. Bu adım Sayın Ilıcak ve Altan kardeşlerle beraber haksız yere tutuklanan diğerlerinin serbest kalmasını hızlandıracaktır. Daha da iyisi Türkiye'yi özgür dünyanın onurlu bir parçası yapacaktır" ifadeleriyle sonlandırıldı.

Açık mektubu imzalayanlar: Svetlana Alexievich, Philip W Anderson, Aaron Ciechanover, JM Coetzee, Claude Cohen-Tannoudji, Elias J Corey, Gerhard Ertl, Albert Fert, Edmond H Fischer, Andrew Z Fire, Andre Geim, Sheldon Glashow, Serge Haroche, Leland H Hartwell, Oliver Hart, Richard Henderson, Dudley Herschbach, Avram Hershko, Roald Hoffmann, Robert Huber, Tim Hunt, Kazuo Ishiguro, Elfriede Jelinek, Eric S Maskin, Hartmut Michel, Herta Müller, VS Naipaul, William D Phillips, John C Polanyi, Richard J Roberts, Randy W Schekman, Wole Soyinka, Joseph Stiglitz, Thomas C Südhof, Jack W Szostak, Mario Vargas Llosa, J Robin Warren, Eric F Wieschaus

http://tr.euronews.com/2018/02/28/nobelli-yazarlardan-erdogan-a-ac-k-mektup

Nobelli yazarlardan Erdoğan'a açık mektup ile ilgili görsel sonucu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum