1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. ''Evden tedavi olan koronavirüs hastaları dışarı çıkmak zorunda''
''Evden tedavi olan koronavirüs hastaları dışarı çıkmak zorunda''

''Evden tedavi olan koronavirüs hastaları dışarı çıkmak zorunda''

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Dr. Özlem Sezen, evden tedavi olan koronavirüs hastalarının ‘istirahat raporu ya da ilaç almak’ için dışarı çıkmak zorunda kaldıklarını söyledi.

A+A-

Erzurum Güncel- MHP Genel  Başkanı Devlet Bahçeli salgınla mücadele konusunda Sağlık Bakanlığını eleştiren Türk Tabipler Birliği’ni, “Kapatılmalı” diyerek hedef alırken, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Dr. Özlem Sezen, evden tedavi olan koronavirüs hastaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet’ten Sarp Sarkal’a konuşan Dr. Sezen, evden tedavi sürecinde yaşanan sıkıntıları, “Evde bakım sürecinde kişilerin hiçbir şekilde dışarı çıkmaması gerekirken dışarı çıktıklarını gördük. Bu durumun bir sebebi rapor talebi. Kişiler çalışıyorsa istirahat raporu talep ediyorlar. Bunun için de aile sağlığı merkezine gelmeye çalışıyorlar” sözleriyle anlattı.

“RAPORLU SAYILMALILAR”

Test yaptıran bir yurttaşın, sonucu çıkana kadar doğrudan raporlu sayılması gerektiği önerisini sunan Sezen, “Ardından kişinin izolasyonu gerekiyorsa, bakanlık bu süre kadar SGK üzerinden onu raporlu saymalı” dedi.

Hastaların dışarı çıkmalarına bir diğer neden olarak ilaç almayı gösteren Sezen, “Filyasyon ekipleri ve onların bağlı olduğu hekimlere danışılarak ilaç tedavisinde bilgi alınması gerekiyor. Diğer ihtiyaçlar için de Vefa Destek gruplarına ulaşılmalı” dedi. Hastaların sağlık konusunda telefon yoluyla aile hekimlerine danışabileceğini belirten Sezen, “Evden çıkmamaları gerekiyor. Sağlıkla ilgili danışmak istedikleri konularda aile hekimlerini arayabilirler. Bunun için de aile hekimleri ve toplum sağlığı merkezleri arasında doğrudan bir iletişim merkezi kurulması lazım” diye konuştu.

“BİRKAÇ ARKADAŞIM İSTİFA ETTİ”

“Şu dönemde ihtiyaçlarımız yeniden arttı” diyen Sezen, “Gönderilen malzemeler kısıtlı ve kalitesinde bir düşüş var. Hatta bazı illerde aile hekimlerine ‘kendi malzemenizi kendiniz karşılayın’ şeklinde yazılar gönderiyorlar” ifadelerini kullandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın illere yeterli sayıda koruyucu ekipman gönderildiğine yönelik sözlerini anımsatan Sezen, “O zaman dağıtımda bir sorun var. İller bu malzemeleri tüm sağlık birimlerine dağıtmalı” ifadesini kullandı.

Bu süreçte aile hekimlerinin moral durumlarını da değerlendiren Sezen, “Birkaç arkadaşım istifa etti. Yoğunluktan birim değiştiren oldu. Psikolojik olarak da çok yorulduk” dedi.

 

Cumhuriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.